Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 15 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 6/9/2017

«Tenim llicència per sommiar»
- Pregoner de la Festa Major 2017. Entrevista a Pepe Aneas, president del Club Bàsquet Femení Sant Adrià

Ens reunim amb Pepe Aneas al despatx del Club Bàsquet Femení Sant Adrià, al Poliesportiu Ricart. El president porta 19 anys al càrrec, però molts més a l’entitat. Parlem de la història de l’entitat, de com Eduardo Espelleta va crear escoles municipals esportives, i com el bàsquet va tenir un moment àlgid. Com que el bàsquet era el seu esport, i va veure que no hi havia cap club femení a la ciutat, va crear el Sant Adrià 104 el 1981 on jugaven moltes nenes d’escoles com l’Amor de Dios.

Pocs anys després, les relacions entre ambues institucions es van refredar, i l’Amor de Dios va crear el seu propi club, l’ADEDI el 1988, on estava el Pepe Aneas com a fundador i tècnic. El 1993, l’Eduardo Espelleta, que havia estat allunyat del món del bàsquet per problemes de salut, va tornar i va reestablir les relacions trencades. Els dos clubs es van fusionar i va néixer el Club Femení Sant Adrià.

La filosofia del club, que els ha portat al més alt era “que els nostres equips competissin a alt nivell, i sabíem que per això la figura del director tècnic havia de tenir un perfil determinat”, comenta Aneas. Tot i aquest esperit competitiu, no van pensar mai que el primer equip del club podria arribar a la màxima categoria del bàsquet femení a nivel estatal, la Liga Femenina 1. “Per un club d’una ciutat petita com la nostra arribar a competir amb equips que representen a capitals de província és molt gran. El que sí que es cert és que en el bàsquet femení si treballes bé de seguida tens resultats”.

Per Pepe Aneas aquest somni no és fruit només d’uns pocs anys, sinó de dècades de treball. “Al 2010 vam començar a recollir els fruits de la feina dels darrers 10 anys. Ens vam erigir en referència per a jugadores i entrenadors, no només de Barcelona sinó de tot arreu, i això ha fet que jugadores de molt nivell volguessin jugar amb nosaltres”.

El president del club lila comenta que tot i que l’equip sènior ja va jugar fases d’ascens del 2007 al 2010, “tot i que teníem molt bon equip i bon pressupost, la diferència amb la resta d’equips era molt gran. Però el 2016, a Càceres, ja vaig veure que era una possibilitat real, i de fet ens vam quedar a les semifinals. Durant la temporada passada vaig veure l’equip molt més assentat, més madur, amb més recursos. Quan vam anar a Lleó ja vaig pensar que aquest any sí que es podia, però tot pot passar”. Al final ho van aconseguir, gràcies “a un treball molt curós durant tota la temporada i una exigència molt alta. Teníem molt clar des de la fundació que el més important són les dinàmiques col·lectives positives”.

El Femení Sant Adrià era l’únic equip sense estrangeres, només amb una jugadora australiana. La resta, sis de la pedrera (la millor d’Espanya per segon anys consecutiu) i quatre de la província de Barcelona. Per la propera temporada, l’equip ha incorporat la jugadora granadina Belén Arrojo, i les estrangeres Miriam Coulibaly, Bojana Kovacevic i Julia Reisingerova. “Ara mateix ens faltaria una base, que hauria de ser estrangera també, però no tenim pressupost. Per ara, veurem què passa”.

La propera temporada estarà plena de reptes. El primer, aconseguir un pressupost que garanteixi l’estabilitat. I per això és necessària la implicació d’institucions públiques. “Som el tercer equip català de la categoria. La propera temporada representarem, per sort o per desgràcia, la província de Barcelona. Això, per nosaltres, és una anomalia. Barcelona és la província que més jugadores de nivell produeix a tot l’estat”. El problema és que hi ha molts esports i moltes entitats a recolzar per part de les administracions. “La presència de Sant Adrià a la màxima categoria del bàsquet femení és responsabilitat de tots, de l’esport català i de totes les institucions”. Per Aneas no és demanar res fora de l’altre món quan tots els equips de la Liga Femenina 1 tenen recolzament institucional, “bastant per sobre del que mai hem rebut nosaltres”. Per ara té el compromís de totes les administracions menys d’una.

Pel que fa a l’ajuntament de Sant Adrià, el club té molt bona relació, tant amb el partit al govern com amb la resta de l’oposició. Els problemes dels poliesportius municipals els han tocat de ple. “L’única instal·lació que compleix els requisits que exigeix la federació per jugar a la Liga Femenina 1 és el Marina Besòs, que surt d’un problema molt greu. Anem amb una mica de retard però l’ajuntament s’ha compromés que estarà tot a punt el 4 d’octubre, el primer partit de la lliga a casa”, explica el president.

El pregó és un reconeixement il·lusionant pel club. “Sobretot per les quatre persones que hem estat des de l’inici, l’Eduardo, el José Luis Extremera, la Claudia Aragón i jo, que som veïns de Sant Adrià de tota la vida. Crec que el que vam aconseguir el 23 d’abril s’ho mereixia. Penso que premia tota la feina que hem fet tots aquests anys. No ho oblidarem mai. A més, jo soc molt de Sant Adrià, de les persones que ho diuen amb orgull”. El pregó el llegiran les capitanes, Cristina Hurtado i Helena López, però estarà present tot l’equip de l’any passat.

Si li preguntem pel futur, Pepe Aneas contesta: “Si mantenim aquesta estructura de club, tenim llicència per sommiar”.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala