Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 6/9/2017

«La música a Catalunya està controlada per la política»
- Entrevista a Marcos Franz, que actuará a la Plaça de la Vila el 8 de setembre a les 22.30 hores.

Pregunta. Algunes persones pensen que has publicat el teu primer disc, “Start”, gràcies al teu èxit com a actor, sobretot a la sèrie “Merlí”. Què va sorgir primer, la teva faceta d’actor o de músic?

Respuesta. La de músic. Vaig començar a tocar el piano als 5 anys i als 15 em va sorgir la passió per la música rock.

P. Parlem de ser músic per què no ets només un cantant que canta les cançons que una discogràfica li dona sinó que has escrit tots els temes del disc. Què diuen les teves lletres de tu mateix?

R. Em considero una persona molt impulsiva i passional, això fa que hagi passat per moltes fases. Penso que el disc està construit per moments de la meva vida, on podem trobar amor, sentiment reivindicatiu, soledat, preguntes sobre qui som, desig de retrobar-me amb el meu nen interior, conspiracions.

P. Has tingut control absolut en la producció del disc o com a album debut has hagut de lluitar una mica per conservar les teves idees?

R. Vaig voler produir aquest àlbum amb Abel Jazz, un productor genial. Em coneix molt bé i sap extreu-re tot el suc màxim d’allò que tinc al cap. En poques paraules, m’ajuda a projectar més. És un professional del que he après moltissim i hem tingut una relació molt sana, on ell sempre m’ha donat a mi el dret de decisió final.

P. És inevitable a la música, com en qualsevol disciplina artística, estar influït per altres artistes.Es pot veure quelcom d’altres grups o cantants d’aquí o de fora a la teva música?

R. Suposo que és inevitable sonar armònicament similar als Beatles.

P. El disc se’n diu “Start”, començament. Esperes que sigui el principi d’una llarga carrera a la música o ara estas més centrat a la teva carrera com a actor?

R. Ara per ara he hagut de descansar una mica per rodar l’última temporada de Merlí, però un cop arribi setembre voldré crear alguna cosa nova. Necessito temps per pensar, esperar i saber què vull fer.

P. Portes uns quants mesos presentant el disc per tota Catalunya. Com ha acollit el públic els teus directes?

R. Força bé, tot i que la gent té molts prejudicis per ser una figura televisiva. Jo segueixo considerant-me compositor pop.

P. He llegit en alguna entrevista que penses que al panorama musical català li cal un revulsiu. Què li manca a la música del nostre país i què penses que pots aportar?

R. Menys política. La música a Catalunya està controlada per la política. Tinc ganes de veure un panorama musical autèntic, estic fart d’artistes sense personalitat que només fan que fer publicitat de la independència. Catalunya ja sap que no penso així, i per això no volen agafar-me a cap festival. No interesso.

P. I de projectes com a actor, què ens pots avançar?

R. Caurà alguna sèrie nova a HBO. Encara no puc dir res!

P. Et molesta que la gent et digui Gerard pel carrer pel teu paper a “Merlí” o la sèrie t’ha donat tant que no pots renegar del personatge?

R. La gent no sap diferenciar realitat de ficció. Estic fart del fenòmen fan.

P. Què poden esperar els adrianencs/ques del teu concert?

R. Si veig algú grabant-me tot el concert em cabrejaré.

P. Què li diries a la gent perquè anés a veure el teu concert?

R. No vull animar ni forçar a ningú a que vingui. M’és igual si hi han 5 o 400 persones. Jo penso transmetre tota la meva energia.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala