Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 17 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 26/10/2010

Presentada la Ruta audioguiada turística pel centre històric de Badalona
- La ruta recorre 13 punts turístics dels barris del Centre i de Dalt la Vila

Jordi Serra i Francesc Vila proven la ruta audioguiada turística del centre històric de Badalona. Foto: Ajuntament de BadalonaL’alcalde de Badalona, Jordi Serra, el regidor d’Hisenda, Recursos Interns i Promoció Econòmica, Francesc Serrano, i el comissionat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Francesc Vila, han presentat aquest dilluns la Ruta audioguiada turística pel centre històric d’aquesta ciutat.

Aquest nou servei gratuït ofereix la possibilitat de fer un recorregut per 13 punts turístics del centre històric de Badalona, concretament, pels barris del Centre i de Dalt la Vila. El nou servei va dirigit tant als visitants que volen conèixer aquesta ciutat de manera detallada, com als badalonins que senten curiositat per redescobrir els elements històrics i més tradicionals de la seva ciutat.

Per mitjà d’uns aparells d’audioguia que posa les noves tecnologies a l’abast dels visitants i amb un sistema de gravació en quatre idiomes (català/castellà/francès/anglès) es podrà fer un recorregut de forma individual i autònoma, seguint una ruta perfectament senyalitzada, explicada i estructurada:

1. La Plana

2. Can Casacuberta

3. Casa Pavillard

4. Estació de tren

5. Rambla / Roca i Pi

6. Teatre Zorrilla

7. Plaça de la Vila

8. Museu de Badalona

9. Plaça de Font i Cussó.

10. Plaça de la Constitució

11. Plaça de Pau Casals

12. Carrer de Sant Anastasi

13. Mercat Maignon

Aquest és un servei innovador i accessible que està pensat i creat per tal que el pugui realitzar tothom, independentment de les seves discapacitats físiques o sensorials. Els aparells són de fàcil ús i també estan confeccionats perquè puguin ser usats per tots tipus de persones, inclòsos els col·lectius amb alguna discapacitat. L’empresa subministradora dels aparells està avalada oficialment per la Fundació ONCE.

Pel que fa al traçat, s’ha procurat salvar al màxim els obstacles físics i les barreres arquitectòniques de la via pública i s’ha comptat amb l’assessorament de col·lectius badalonis com Deixem de ser invisibles i pel col·lectiu d’invidents, sords, i muts de la fundació ONCE.

S’ha estimat que la ruta es podrà realitzar en un període de temps de 90 minuts, aproximadament. La distància que es recorre és d’uns 2,6 km. Els usuaris la podran fer, evidentment al seu ritme, i en el sentit que es vulgui.

La ruta segueix una senyalització turística que servirà perquè els usuaris estiguin situats i orientats. La senyalització serà de dos tipus: descriptiva i orientativa. Hi haurà senyals descriptives a cadascun dels 13 punts turístics que es mostren. En cada placa hi anirà el número corresponent seguint el traçat ordenat de la ruta. També hi figurarà el nom del lloc o punt. En aquesta placa també hi figurarà la icona d’uns auriculars, tot donant a entendre que en aquest punt l’ usuari ha d’activar l’ aparell i prémer el número de l’aparell que correspon al punt. També hi haurà 21 senyals orientatives o direccionals per tal que els usuaris sàpiguen en quin punt del traçat es troben i quin camí han de seguir.

Cal destacar que tot el subministrament del material de senyalització, ha estat possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona que ha assumit tant el cost del material com la seva instal·lació.

La prestació d’aquest nou servei s’oferirà des de l’Oficina de Turisme de Badalona, situada a la plaça de La Plana, número 14, on els usuaris podran recollir l’aparell d’audioguia. Allà també rebran informació detallada sobre les característiques de la ruta i un fulletó que recull el traçat de la ruta.

Es tindrà a disposició del col·lectiu d’invidents i sota petició, diferents plànols de la ruta en format braile.

L’alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha afirmat que es tracta d’una molt bona iniciativa que a través d’un circuit interessant, breu i concentrat permet fer un passeig per alguns dels punts més atractius de Badalona. Jordi Serra ha dit que la ruta posa en valor elements històrics de la ciutat i ha afegit que l’objectiu és poder ampliar-la en el futur.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda, Recursos Interns i Promoció Econòmica, Francesc Serrano, ha explicat que aquest nou servei és un element que servirà per promocionar turísticament i culturalment Badalona i també per fomentar l’activitat econòmica de la ciutat.

Després de la presentació del nou servei, s’ha fet una demostració en un dels punts senyalitzats a la Ruta turística, concretament, a la plaça de la Vila.

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala