Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 29/6/2017

L’Ajuntament reforça la informació a la ciutadania per prevenir i controlar la presència del mosquit tigre a Badalona
- Dos agents cívics informen de les mesures de prevenció al veïnat dels habitatges situats en zones de risc

L’Ajuntament de Badalona ha posat en marxa les mesureEl 80 per cent dels punts de cria de l’insecte es troben a finques privadess de prevenció i control en relació a la presència del mosquit tigre amb un increment de recursos humans i materials per a fer front als problemes que aquest insecte ocasiona a la població.

A banda de portar a terme les accions habituals, s’ha reforçat les accions informatives per estendre el coneixement entre la ciutadania dels efectes nocius que causa el mosquit tigre. Per fer especial incidència en les mesures preventives, considerades les més importants per combatre aquest mosquit, a partir de juliol, dos agents cívics informaran porta a porta als habitatges ubicats zones de perill, ja que s’ha constatat que el 80% dels punts de cria es troben en espais privats.

Cal tenir present que el mosquit tigre es reprodueix amb una posta d’ous dins de recipients o elements exteriors que acumulin aigua com ara: joguines; cendres; galledes; plats sota testos; piscines de plàstics; safareigs; dipòsits d’aigua; bidons, canaleres, abeuradors per animals de companyia o ocells, entre altres. Per evitar la seva proliferació és imprescindible buidar aquests recipients dos cops per setmana, tapar-los amb mosquitera o evitar (posant-los cap per avall) que acumulin aigua.

A la informació que es facilita a la ciutadania cal afegir l’aplicació mòbil (App) ‘Mosquit Alert’ que es descarrega als dispositius mòbils i que permet als usuaris la notificació de la presència del mosquit tigre, o de llocs de cria a la via pública, amb l’enviament de fotografies.

El pla de prevenció i control també es nodreix de la informació que els serveis sanitaris assistencials (Badalona Serveis Assistencials, Institut Català de la Salut, etc.) proporcionen sobre el nombre de persones i els llocs de la ciutat que han patit la picada de l’insecte. Es tracta d’informació essencial per determinar les zones on hi ha més risc i on cal que l’empresa de control de plagues, actuï més ràpidament.

El Servei de Salut té establert un operatiu d’emergència d’acord amb el protocol definit pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per activar-lo si es detecta a la ciutat algun cas de les malalties que pot transmetre aquest insecte.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala