Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 16 de Juny de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 28/6/2017

L’Ajuntament i la Federació Catalana de Basquetbol signen un acord per tal que el Museu del Bàsquet Català es faci a Badalona
- L’acord preveu que el Museu ocuparà un espai de gairebé 1.000 metres quadrats

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, i el president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Joan Fa, han signat avui un acord perquè Badalona sigui la seu del futur Museu del Bàsquet Català.

Durant el passat mes d’abril la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet va acordar, per unanimitat, la presentació formal de la candidatura badalonina i iniciar les converses amb la Federació Catalana.

La candidatura de Badalona per albergar el Museu del Bàsquet Català reuneix els requisits exigits per l’FCBQ, inclosos la necessitat d’un espai de 800 metres per al museu, més un altre d’entre 100 i 150 metres per a altres usos. També es concreta, entre els condicionants del museu, un lloc per a la instal·lació d’una cistella de bàsquet. Amb la ubicació del Museu, la Federació Catalana de Basquetbol i l’Ajuntament posen en relleu la tradició i l’interès que els badalonins i les badalonines han demostrat abastament envers l’esport de la cistella, una tradició que ha consolidat Badalona com el “bressol del basquetbol”.

La Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet és un ens públic adscrit a l’Ajuntament de Badalona que té com a objectiu fundacional la promoció d’aquest esport. Els seus patrons són, per una banda regidors representants de tots els grups municipals, i d’altra, personalitats i entitats de la ciutat vinculades al bàsquet. En la decisió unànime de presentació de la candidatura de Badalona per acollir el Museu es van oferir les instal·lacions del Projecte Badalona Capital Europea del Bàsquet, al complex lúdic i esportiu del Màgic Badalona, sense descartar-ne altres.

L’acord preveu que el Museu ocuparà un espai de gairebé 1.000 metres quadrats. Foto: Comunicació BDN

L'alcaldessa de Badalona ha afirmat que aquest principi d'acord “consolida Badalona com la capital catalana, estatal i europea del bàsquet i reforça l’aposta de l’Ajuntament per l’esport com un factor essencial de transmissió de valors i de cohesió social”. “El Museu també ha de servir per consolidar al voltant del Palau Municipal d’Esports i del Màgic un pol d’atracció per a tots els aficionats i aficionades a l’esport i al bàsquet”, ha afegit.

Per la seva banda, el president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Joan Fa, ha destacat que “Badalona, com a bressol del bàsquet català, és la seu adequada per acollir un museu que serà potent, amb l’ús de les noves tecnologies per atraure la gent jove, i on es podrà veure i viure tota la rica història del bàsquet català”. Tot i que el calendari no es troba tancat, el president ha assegurat que el Museu serà una realitat per a la commemoració del centenari del bàsquet a Catalunya l’any 2023.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala