Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 19 de Juliol de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 22/6/2017

La funcionària i escriptora adrianenca Ceneta Pi presenta el seu nou llibre a la Rambleta
- Aquesta tarda, a partir de les 19 hores

Ceneta Pi, funcionària i escriptora adrianenca, presenta aquesta tarda a partir de les 19 hores al passeig de la Rambleta, darrera el Polidor, el seu nou llibre "Si no ho dic, rebento! Escac, però no mat". L'acte serà presentat per Isais Galindo.

El llibre és un anecdotari, relatat en primera persona, construït amb totxanes de realitat i ciment de ficció. La Clara Roure, funcionària nascuda auxiliar administrativa i convertida —a còpia de fer colzes— en administrativa, ens passeja pels diversos escenaris on ella ha treballat durant 17 anys i ens n’explica anècdotes kafkianes, alhora que ens presenta personatges esperpèntics.

És un llibre divertit i amb molta dosi de mala llet. Tot passa a gran velocitat, de departament en departament, de conselleria en conselleria. La protagonista reviu les experiències a l’Institut d’Assumptes Socials, del Departament d’Escolarització, de l’Institut de la Jovenalla, del Departament Principal, de l’Institut Femení i, finalment, de la Direcció General de la Infantesa i, entre anècdota i anècdota, introdueix reflexions en veu alta sobre el nostre sistema de funció pública.

La Clara constata la perversitat de la transformació de la semàntica de les paraules a l’Administració. Al mot interí se li ha desdibuixat la seva principal característica —la interinitat i, per tant, caducitat— i, així, els treballadors interins s’han convertit en testimonis vius i perennes d’infinitat de nomenaments i cessaments d’alts càrrecs, any rere any, durant anys i panys, sense moure’s de lloc. Al control horari, s’entesten a fer-nos creure que entre absent i no present hi ha alguna diferència semàntica. S’ha buidat la càrrega negativa del terme pesat i ha passat a ser una virtut.

Mentre desgrana el seu dia a dia, ens presenta el terreny de joc de la funció pública, a casa nostra, com un camp on al costat de la feina ben feta i l’objectiu de servir els conciutadans hi han crescut les males herbes. S’hi han escampat les llavors del desequilibri, l’arbitrarietat, la prepotència, l’endollisme del carnet a la boca, el sectarisme, l’al•lèrgia als canvis, la mandra, la mediocritat, la desídia. Les plantes de l’operativitat, la transparència, les decisions asèptiques i objectives, malden perquè les males herbes les deixin créixer i florir.

226 pàgines impregnades de sentit de l’humor (d’ironia, claredat, franquesa, amanida amb acidesa i un polsim de mala llet) i esperit crític.

Ceneta Pi és funcionària de la Generalitat de Catalunya des de fa 30 anys. Actualment treballa al Departament de Justícia. Ha treballat al Departament de Salut, al d’Ensenyament, a Joventut, al Departament de la Presidència, a l’Institut Català de la Dona i al Departament de Benestar i Famílies.

Ha publicat Cent trenta-sis dies al niu del cucut – Raptat per error administratiu, tornat a raptar per error judicial. Podeu deixar de protegir-me? (Ediciones Carena-Acidalia. Octubre de 2015), basat en una història real d’un nen a qui la DGAIA —Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència— va obligar a estar 136 dies a un centre de protecció a la infància.

Ha obtingut l’accèssit del concurs de contes curts ‘Paraules d’Adriana’, a Sant Adrià de Besòs, dos anys consecutius: el 2009, amb el relat La foto i el 2010, amb el relat L’esquela.

Ara afronta el repte de l’auto-edició d’aquest llibre, conscient dels riscos, però il•lusionada i amb moltes ganes de donar a conèixer la seva prosa.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala