Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 14 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallars - Sant Adri de Bess - 24/10/2010

Club Unesco Sant Adri, un espai de reflexi cultural i social
- Conxita Rocabayera, presidenta, ens explica el dia a dia de l'entitat

El Club Unesco Sant Adrià va néixer en una data important per Sant Adrià, el 2004, l’any del Fòrum. Un grup de ciutadans molt vinculats al municipi van creure que la ciutat Conxita Rocabayera, al capdavant, juntament amb altres membres del Club Unesco, a l'ofrena floral de l'11 de setembre de 2010. - Foto: Montse Pallarèsnecessitava una entitat que tractés diversos aspectes de caire cultural. La inquietud i les ganes de fer van fer que s’escollís formar part de la xarxa d’associacions Unesco de Catalunya. De forma totalment voluntària, els membres del Club Unesco s’esforcen per treballar dia a dia diversos camps, com són el de l’educació, la pau, la cultura o el medi ambient, i no estan vinculats a cap color polític.

La seva seu està a l’Avinguda de les Corts Catalanes 26, al costat del pont de l’autopista i a prop de la Rambleta. Allà la seva junta es reuneix per organitzar les diverses activitats i moure els fils perquè l’entitat tiri endavant. Són moltes les ganes, la sensibilització i els esforços perquè funcioni i perquè Sant Adrià sigui una ciutat més plena en tots els àmbits d’actuació de l’entitat. La crisi afecta Festa de fi de curs de l'aula d'alfabetització de Càritas i Unesco. Foto: Unescotambé a la quantia de la subvenció que es rep per part de l’Ajuntament, però els seus membres busquen alternatives per seguir oferint les seves activitats a la ciutadania. “Som nosaltres, fem lo que creiem, mirem de no dependre de si tenim diners o no tenim diners i ens espavilem, posem creativitat al tema”, senyala la seva presidenta, Conxita Rocabayera. Una mostra més de que si n’hi ha ganes de fer, es pot fer.

Actualment es compta amb 55 socis, que amb la seva quota anual posen el seu gra de sorra perquè l’entitat continuï endavant. Però també una de les parts més importants és la xarxa de col•laboradors i simpatitzants, que tot i que no tots siguin socis, ajuden a les activitats de forma completament voluntària. El Club Unesco Sant Adrià, a més, pertany al Consell de Solidaritat de l’ajuntament.

Trobem un ventall molt ampli de les activitats que organitzen. Per exemple, es realitzen classes d’alfabetització al local de Càritas, es fan sortides a llocs emblemàtics de Catalunya, s’efectuen trobades interreligioses i es fan recorreguts pels barris adrianencs per tal de que els nouvinguts –i els propis ciutadans i ciutadanes- coneguin Lectures en diversos idiomes el dia de Sant Jordi. - Foto: Montse Pallarèsla història del municipi. Però l’entitat no és pas tancada, sinó que col•labora amb altres associacions de dins i fora de la ciutat. Així doncs, es celebra anualment el sopar literari amb la Biblioteca, es fan lectures en diversos idiomes el dia de Sant Jordi amb la Biblioteca i el Centre de Normalització Lingüística, s’organitzen actes benèfics amb entitats solidàries com És l’hora! o l’Arbre de la Pau, i un llarg etcètera. A més, el Club Unesco Sant Adrià ha “apadrinat” altres entitats de gent que ve de fora, com són Cat-Arif (Rif) i Ro-Adrià (Romania), i tenen contacte amb l’Associació de Dones Xineses de Catalunya.

“Quan fas alguna cosa pels altres, el primer beneficiat ets tu mateix”, conclou la presidenta. I és que una de les coses per les que destaca el Club Unesco Sant Adrià és la d’oferir a la ciutadania la possibilitat de realitzar-se, d’integrar-se i d’aprendre, però sobretot de compartir. Compartir coneixement, experiències, opinions i maneres de fer.

 

 

Notcies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala