Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 20/6/2017

Acord de cooperació mediambiental amb l’Ajuntament de Mytilene, a l’illa de Lesbos
- De l'Ajuntament de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Proactiva Open Arms.

L’Ajuntament de Badalona, conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’ONG Pro-activa Open Arms, ha signat un acord de cooperació mediambiental amb l’Ajuntament de Mytilene, a l’illa de Lesbos. Aquest projecte està plantejat en un marc més ampli de col·laboració envers una població, la de l’illa de Lesbos, que ha estat especialment solidària en el rescat i l’acollida de milers de persones que s’han jugat la vida al bell mig de la Mediterrània. L’objectiu és donar suport a un dels territoris que ha vist alterada la seva normalitat quotidiana per l’efecte de l’arribada de persones per mar, provocant una situació d’estrès en la seva població i un fort impacte social, econòmic i mediambiental.

El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha explicat que “avui que se celebra el Dia Mundial de les persones refugiades, des de Badalona no deixarem de reclamar a l’Estat espanyol i als altres estats europeus a través de les seves institucions, que siguin conseqüents amb la convenció de l’Estatut dels refugiats del 1951 del qual són signataris”.

Ribot ha recordat que l’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. L’objectiu era rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades, entre refugiades, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món. Els conflictes bèl·lics, la pobresa i les persecucions ideològiques han fet que el trànsit de persones augmenti i s’incrementin les demandes d’asil a la Unió Europea fins al punt que ha calgut plantejaments específics de la seva gestió des de l’any 2015. La manca de vies legals i segures per la entrada a la Unió Europea empeny a les persones refugiades a posar-se en mans de màfies i a seguir rutes perilloses.

L’Ajuntament de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i Proactiva Open Arms signen un acord de cooperació mediambiental amb l’Ajuntament de Mytilene, a l’illa de Lesbos. Foto: Comunicació BDN

Per al regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, la Unió Europea i també l’Estat espanyol han afrontat l’arribada de persones als països fronterers i el trànsit cap als seus territoris “de manera tèbia i restrictiva, incomplint els compromisos que van adquirir l’any 2015, malgrat les demandes continuades de molts municipis, de la societat civil organitzada, i del propi Govern de Catalunya que en reclama la gestió”.

“Badalona s’ha mostrat reiteradament disposada a l’acolliment, i de fet ja està atenent persones en demanda d’asil i manté contacte permanent amb el Comitè Català d’Ajuda als Refugiats i les ONGs que intervenen en la seva recepció” ha afirmat Ribot, qui també ha afegit que “la societat badalonina ja ha demostrat la seva solidaritat i la voluntat de seguir exercint-la i per part de l’Ajuntament s’estan establint les bases per quan es produeixin nous acolliments”. El regidor ha destacat “el nostre reconeixement als ciutadans i ciutadanes que s’han comportat solidàriament amb les persones refugiades i a totes aquelles entitats i ONG’s d’acció humanitària que realitzen tasques de salvament i ajuda de manera voluntària, com és el cas de la badalonina Proactiva Open Arms, a l’illa de Lesbos.

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala