Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 19 de Juliol de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 19/6/2017

Detenen el regidor del PSC Juan Carlos Ramos per la seva presumpta vinculació amb el cap d'una organització de tràfic de drogues
- Per irregularitats en el finançament de la vigilància de vivendes desocupades del Consorci de la Mina

Avui a la matinada, agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Badalona, sota les directrius del Jutjat d’Instrucció número 4 de Badalona, han portat a terme una investigació relacionada amb una organització criminal, establerta al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs, dedicada entre d’altres activitats il·legals a la comissió de delictes contra la salut pública. Fins al moment, s’han intervingut una quantitat important de diners, armes de foc, 162 kg de plantes i 15 kg de cabdells de marihuana, a l’espera del resultat que s’obtingui de les cinc entrades i escorcolls que s’han dut a terme en el marc d’aquest dispositiu.

El cap de l’organització criminal hauria realitzat altres activitats presumptament delictives de manera paral·lela al delicte contra la salut pública esmentat en les quals hi haurien participat dues persones que ocupen càrrecs públics a l’Ajuntament de Sant Adrià del Besòs i al Consorci de la Mina, una d’elles el regidor del PSC Juan Carlos Ramos, que ha estat detingut. Aquestes circumstàncies han determinat la investigació independent dels fets que ha comportat la realització d’entrades i escorcolls a les institucions esmentades durant el matí d’avui. La policia autonòmica investiga el presumpte desviament de fons públics que estaven destinats a vigilàncies d’edificis oficials desocupats del Consorci de la Mina que pressumptament anaven a parar a mans d’un dels altres detinguts, Ángel Amaya Montero, més conegut com el Tío Cristina. Aquest era l’encarregat de contractar la vigilància a través d’empreses irregulars. Ramos ha estat l'únic detingut, mentre que el gerent del Consorci de la Mina, Juan Luis Rosique, i dues persones vinculades a les empreses de seguretat estan sent investigades.

Detenen el regidor del PSC Juan Carlos Ramos per la seva presumpta vinculació amb el cap d'una organització de tràfic de drogues. Foto: JP

Fruit de la investigació el jutge d’instrucció número 4 de Badalona ha conclòs que l’operatiu d’avui no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti a la institució de l’Ajuntament, del seu alcalde o de terceres persones que a les investigades. Tampoc afecta a cap altre partit polític.

Cal destacar que avui s’ha aixecat el secret de les actuacions i en principi no es preveuen més imputacions, detencions o entrades que les previstes, llevat que es produeixin circumstàncies sobrevingudes.

L'Ajuntament de Sant Adrià acaba de fer públic un comunicat en el que expressa la seva "confiança en l'actuació de la justícia i es posa a la seva disposició per a qualsevol requeriment que se li faci sobre els fets investigats". A més, destaca que l'operació d'avui "no implica cap supòsit de corrupció generalitzada que afecti a la institució de l'Ajuntament o al seu alcalde". En el text, afirma que es compromet a mantenir "mantenir la màxima transparència sobre aquest assumpte i en aquest sentit s’ha convocat una junta extraordinària dels portaveus municipals per facilitar la informació de la que disposa". El text acaba amb la següent frase: "tot respectant la presumpció d'innocència el govern es reserva, arribat el cas, l'aplicació de les mesures escaients".

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala