Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 16 de Juny de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 18/6/2017

El Mestre Fide Internacional Marc Capellades, campió del XIII Open d'escacs Ciutat de Sant Adrià 2017

El Mestre Fide Internacional Marc Capellades ha guanyat al desempat, el XIII Open d'escacs Ciutat de Sant Adrià, després de competir durant 9 diumenges en la edició del Campionat amb rècor de participació, on han jugat 96 esportistes.

Durant tot el Campionat, s'ha mantingut al capdavant de la classificació, juntament amb el Mestre Català Raül Mínguez (esportista i company que va estar des de els seus inicis i fins l'any 2011 al CE Sant Adrià).

Han finalitzat tots dos jugadors el campionat amb 7 punts de 9 possibles, després de la última ronda. Llavors, els hi faltava veure els sistemes de desempat. Faltaven un bon nombre de partides quan ells han finalitzat les seves. Semblava, en aquells moments, que els sistemes de desempat anaven una mica en favor d'en Raül Mínguez. Anaven finalitzant la resta de partides i, poc a poc, s'anaven girant els desempats en favor d'en Marc Capellades, on els jugadors amb qui havia jugat ell durant el campionat, anaven guanyant les seves partides i, els jugadors no comuns que havien jugat amb en Raül Mínguez, no tots obtenien bons resultats.

Un cop finalitzades totes les partides, en 2 dels 3 sistemes de desempat guanyava en Marc Capellades i en 1 en Raül. Només faltava en aquells moments el sorteig de l'ordre a aplicar dels sistemes de desempat. Més emoció no hi podia haver.

Finalment, van sortir com a primer i segon sistema de desempat, els que afavorien a en Marc Capellades, el Bucholz mitjà (suma de les puntuacions finals obtingudes pels seus adversaris, exceptuant la més alta i la més baixa), en primera instància, Bucholz -1 o Brasiler (suma de les puntuacions finals obtingudes pels seus adversaris, exceptuant la més baixa), en segona i, el Progressiu o Acumulatiu de tercer sistema de desempat (per a cada jugador empatat es considera la suma dels resultats acumulats després de cada tanda).

Hem de resaltar i destacar, no només la victoria d'aquest any del Mestre Fide Internacional, Marc Capellades, sinó també la resta de bones actuacions en les 7 edicions que ha participat en Marc Capellades: 2011, 2014, 2017: Campió; 2012, 2015, 2016: Sots-campió; 2013: 10è.

El tercer classificat general ha sigut el Mestre Català i Àrbitre Internacional, Miquel Fernàndez-Díaz Mascort, amb 6,5 punts (empatat a punts amb Antonio López Manzano, Francisco Fernàndez Aguilar i Juan Carlos Alcalà Valiente).

Finalment, també ens agradaria destacar la gran esportivitat mostrada durant tot el campionat de tots els esportistes, on podem estar molt orgullosos de tots els esportistes que disputen tots els anys aquest Open, de l'equip arbitral i de la organització.

El Club Escacs Sant Adrià també ha organitzat el XVIII Campionat d’Escacs de Partides Ràpides. En la categoria de més de 2000 d’Elo Ràpid el guanyador ha estat Felipe Porras, sots-campió Marc Capellades, i tercer classificat Volodymyr Chernikov. En la categoria de menys de 200 d’Elo Ràpid, el guanyador ha estat Félix Lorente, el sotscampió Antonio Guerra, i el tercer classificat Andriy Severyn. Per últim, en la categoria de menors de 16 anys, el campió ha estat Alfonso Pérez, el sotscampió Javier Dotor i el tercer classificat Víctor Ruiz.

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala