Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 25 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 22/10/2010

Novembre, mes contra la violència de gènere
- La marxa ciutadana contra les agressions vers les dones serà l'acte central

El 25 de novembre, una marxa ciutadana sortirà de la Plaça Maria Grau i arribarà fins la Plaça de la Vila per alçar la veu contra la violència vers les dones. Foto: Montse Pallarès En el que portem de 2010 ja han mort més dones a mans de les seves parelles o ex-parelles que durant tot l’any passat. La ciutadania està cada cop més conscienciada, però la violència de gènere no desapareix, inclús es manifesta més aviat entre les noves generacions. Per això són tan importants les activitats que la regidoria de polítiques de gènere, juntament amb associacions de dones, partits polítics i clubs esportius portaran a terme durant tot el mes de novembre. Els actes començaran oficialment el 5 de novembre, amb la presentació de les activitats contra la violència de gènere a la sala de plens de l’Ajuntament presidit per l’alcalde, Jesús María Canga i que comptarà amb la presència d’Immaculada Moraleda, presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona i Isabel Marcuello, regidora de polítiques de gènere adrianenca. L’acte conclourà amb l’actuació de la soprano Mia Carvajal.

Com en edicions passades, la participació d’entitats esportives de la ciutat serà molt destacada. Una participació que començarà amb un minut de silenci en totes les instal•lacions esportives el cap de setmana del 20 i 21 de novembre. El Club d’Hoquei Tucans serà la institució esportiva més activa gràcies a l’organització del partit “Esport contra la violència” el 27 de novembre.

El 25 de novembre es durà a terme l’acte central de les jornades, amb la manifestació ciutadana a partir de les 19 hores a la Plaça Maria Grau, i activitats durant tot el dia a la Plaça de la Vila, com exhibicions de gimnàstica de la gent gran, una gimcana pels més joves, tallers per aturar la violència masclista i estands amb tota la informació per fer front el problema.

Els tallers i les exposicions com “Les violències contra les dones”, “La representació dels cossos de les dones” ocuparan bona part de la programació.

Programa del 25 de novembre

Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

Dimarts, 2 de novembre

Inauguració de l’exposició Les violències contra les dones. Amb la presentació del llibre Yo no soy tuya de Carme Lafay, doctora del CAP de Doctor Barraquer. Lloc i hora: Centre de producció Cultural i Juvenil Polidor (Pl. Guillermo Vidaña, s/n) a les 18.30 h. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Comissió vers la Violència de Gènere del Consell de les Dones

Dijous, 5 de novembre

Presentació, a la Sala de Plens, del Programa contra la violència de gènere vers les dones, amb la participació de Jesús M. Canga, alcalde de Sant Adrià, Immaculada Moraleda, diputada presidenta de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació i Isabel Marcuello, regidora de Polítiques de Gènere. L'acte s'amenitzarà amb l’actuació de la soprano Mia Carvajal acompanyada del violoncel·lista Adrià Cano. Hora: 18.30 h. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere.

Divendres, 12 de novembre

Xocolatada i activitats al Besòs. Lloc i hora: Pl. Vint-i-cinc d'Octubre a les 17.15 h. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Regidoria de Promoció Econòmica i l’Associació de Comerciants del Besòs

Sant Adrià sortirà al carrer per dir no a la violència de gènere. Foto: Montse PallarèsDilluns, 15 de novembre

Inauguració de l’exposició Les violències contra les dones amb l'actuació de Mia Carvajal acompanyada pel pianista, Marc Ferrando. Cine-fòrum amb projecció de la pel·lícula Celos. Lloc i hora: Espai Cultural Font de la Mina (c/ Ponent, s/n) a les 17.30 h Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere.

Dimarts, 16 de novembre

Inauguració i xerrada de l’exposició La representació dels cossos de les dones, a càrrec de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació. Lloc i hora: Biblioteca de Sant Adrià (pl. Guillermo Vidaña, s/n) a les 18.30 h. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere.

Dissabte, 20 i diumenge, 21 de novembre

1 minut de silenci a totes les instal·lacions municipals esportives de la ciutat. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Regidoria d’Esports.

Diumenge, 21 de novembre

Projecció de pel·lícula a determinar. Lloc i hora: Ateneu Adrianenc, a les 19h. Organitza: Grup de Dones d'ICV de Sant Adrià.

Dimarts, 23 de novembre

Taula d'experiències “Què podem fer davant la violència masclista”?. A càrrec de professionals especialitzades en l’àmbit de la violència vers les dones i testimonis reals. Lloc i hora: CIOD (c/ Escoles,10 baixos) a les 18 h. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere

Dimecres, 24 de novembre

Contes per a la igualtat a càrrec de Gates Gatunes. Lloc i hora: Biblioteca de Sant Adrià (pl. Guillermo Vidaña, s/n) a les 18 h. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Regidoria de Cultura i Xarxa de Biblioteques.

Dijous, 25 de novembre

Estands on hi haurà exposicions gràfiques i es duran a terme tallers i activitats diverses sobre el tema dels maltractaments. Organitza: Dones de barri-Barri de dones i Plataforma d'Entitats i Associació de Veïns de la Mina. Lloc: Espai Cultural Font de la Mina (c/ Ponent, s/n), de 10 a 13.30 h.

Exhibició de Capoeira i xerrada-col·loqui per part de dones practicants de capoeira. - Xerrada- col·loqui del Col·lectiu IRES. Organitza: Plataforma d'Entitats i Associació de Veïns de la Mina. Lloc: Espai Cultural Font de la Mina (c/ Ponent, s/n) de 16 a 18 h.

“El jovent de Sant Adrià contra la violència” Gimcana i altres activitats adreçades als centres educatius de la ciutat. Fòrum limitat. Cal inscripció prèvia al tel. 934621121. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere i Comissió Tècnica contra la Violència Domèstica. Hi col·labora: Regidoria d’Esports i d’Educació. Lloc i hora: Poliesportiu Ricart (pg. Rambleta, s/n) de 9.30 a 17h.

Estands informatius sobre tot tipus de recursos, serveis i activitats respecte al tema de la violència de gènere. Projecció del vídeo elaborat pel Consell Municipal de les Dones “Les veus de la ciutat”. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Comissió Tècnica contra la Violència Domèstica i Consell de les Dones de Sant Adrià. Lloc i hora: pl. de la Vila, de 10 a 13.30 h.

“Ni 1+” Stop a la violència masclista. Espai de reflexió i tallers creatius i repartiment del manifest del Consell de Dones. Organitza: Vocalia de dones PSC i JSC. Lloc i hora: pl. de la Vila, de 10 a 13.30 h.

“La Gent Gran es mou contra la violència“ Sessió de gimnàstica a càrrec del Programa municipal d'activitat física per la gent gran de Sant Adrià. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere i Regidoria d'Esports. Lloc i hora: pl. de la Vila, d’11 a 12 h.

A les escoles i Instituts de la ciutat a les 11.30 h: 5 minuts de silenci. En aquest acte hi haurà la participació de regidors i regidores de barri. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Regidoria d’Educació.

Acte institucional. Lectura del Manifest Unitari a la pl. de la Vila a les 12 h.

“Digues NO i posa’t el llaç lila”. Distribució de llaços en els comerços de la ciutat. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Regidoria de Serveis Socials, Regidoria de Promoció Econòmica, joves del Centre Obert, APRODISA i comerços de Sant Adrià Dinàmic.

Estand “Encén una flama contra la violència de gènere". Lloc i hora: pl. de Maria Grau, de 16 a 19 h. Organitza: Grup de Dones IC-V de Sant Adrià.

Marxa ciutadana contra la violència vers les dones “PROU”. Sortida a les 19 h des de la pl. de Maria Grau. Recorregut: c. Ricart, av. Corts Catalanes, av. Catalunya i pl. de la Vila. Es donarà inici a l’acte amb una peça musical. Lectura del Manifest Unitari i encesa d’espelmes. Lectura del Manifest del Consell Municipal de les Dones. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Regidoria de Joventut, Voluntaris de Sant Adrià i Consell Municipal de les Dones de Sant Adrià.

Divendres 26 de novembre

Cine-fòrum amb la pel·lícula “Solo quiero caminar”. Lloc i hora: Casal de Cultura, a les 19 h. Organitza: Grup de Dones d’EUiA Sant Adrià.

Dissabte, 27 de novembre

Partit de d’Hoquei femení - Tucans “Esport contra la violència”. Lloc i hora: Pista Municipal la Pau (c/ Biscaia ) a les 12h. Organitza: Regidoria d'Esports, Associació Hoquei Línea i Federació Catalana de Patinatge. Hi col·labora: Regidoria de Polítiques de Gènere

Dimarts, 30 de novembre

Contes per a la igualtat a càrrec de Gates Gatunes. Lloc i hora: Espai Cultural Font de la Mina (c/ Ponent, s/n) a les 17.30 h. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere. Hi col·labora: Regidoria de Cultura i Xarxa de Biblioteques.

Exposicions

Les violències contra les dones

-Del 30 d’octubre al 12 de novembre al Centre de producció Cultural i Juvenil Polidor (Pl. Guillermo Vidaña, s/n)

-Del 15 al 30 de novembre a l’Espai Cultural Font de la Mina (c/ Ponent, s/n)

Dimarts, 9 de novembre i dimecres, 17 de novembre

Visita guiada de l’exposició Les violències contra les dones

Lloc i hora: Sortida: 17.30 h. del CIOD (c/de les Escoles,10 baixos) Cal inscripció prèvia al tel. 934621121. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere

La representació dels cossos de les dones

Del 16 al 29 de novembre a la Biblioteca de Sant Adrià (pl. Guillermo Vidaña, s/n)

Dilluns, 22 de novembre

Visita guiada de l’Exposició La representació dels cossos de les dones

Lloc i hora: Sortida:17.30 h del CIOD (c/de les Escoles,10 baixos). Cal inscripció prèvia al tel. 934621121. Organitza: Regidoria de Polítiques de Gènere

Mostra de cartells i còmics contra la violència masclista dissenyats pels joves de la ciutat

Del 2 al 12 de novembre a la planta baixa de l’Ajuntament (pl. de la Vila, 12)

Del 15 al 22 de novembre a l’Espai Cultural Font de la Mina (c/ Ponent, s/n)

Del 23 al 30 de novembre al Centre de producció Cultural i Juvenil Polidor (pl. Guillermo Vidaña, s/n)

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala