Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 14 de Desembre de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallars - Sant Adri de Bess - 21/10/2010

Arrenca la Segona Jornada sobre mn local i programari lliure
- A la Biblioteca Font de la Mina

Joan Miquel Piqué i Jesús María Canga, a la presentació de la jornada. - Foto: Montse PallarèsAl llarg d'aquest matí han tingut lloc la II Jornada sobre món local i programari lliure, focalitzada en els recursos i serveis alternatius per a l’administració local. L’espai que ha acollit aquesta jornada ha estat la Biblioteca Font de la Mina, fet que esdevé una oportunitat més d’obrir les portes del barri cap a fora.

La presentació de l’acte ha estat a càrrec de Joan Miquel Piqué, president general de Localret, l’empresa organitzadora de la jornada, i de l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús María Canga. “Pensem que el programari lliure és una alternativa real i viable”, ha esmentat Piqué. El director general ha senyalat també que aquesta jornada “és un meeting point entre necessitats i solucions” i que l’enfocament es basa en “realitat i necessitats”. Per la seva banda, l’alcalde adrianenc ha agraït la participació i la ubicació de les conferències, i ha remarcat que la transició i modernització de l’Ajuntament ha estat possible gràcies al regidor en aquest àmbit, David Palomar.

La primera de les conferències ha estat moderada precisament per Palomar, que ha afirmat que el canvi dins de l’administració local “és un procés que està obert, que tenim en marxa” i que “es va aconseguint que aquesta implantació es faci de forma progressiva”. Els dos exponents han sigut Enric Espejo, cap de l’àrea de projectes Ernest Espejo, David Palomar i Lluís Just. - Foto: Montse PallarèsConsorci d’Administració Oberta de Catalunya, i Lluís Just, cap de l’àrea de Coneixement i Tecnologia de Localret. Cadascun dels experts ha explicat des del punt de vista del seu àmbit de treball la relació entre les diverses empreses de programari no privatiu i les administracions locals, les estratègies i els àmbits d’actuació, tant de l’AOC com de Localret.

Al llarg de la jornada es presentaran diversos projectes, amb la participació de representants de les diputacions de Barcelona i Tarragona, l’ajuntament de Forallac, empreses com Adobe, OpenTrends, T-Systems, Absis, IBM, Microsoft o UPCnet, entre altres. Alguns dels aspectes que es treballaran de forma conjunta entre els assistents són les eines de gestió integrada, l’ús dels correu, l’agenda o els directoris, o qüestionaris interactius.

 


Comentaris

David
Interesant un parell de cosetes: > la primera foto mostra tranquilament com el portatil que s'utilitzaba a la xerra utilitzaba un Windows com S.O.... la primera en la frente. > la segona es que es molt trist, com sempre, que per segon any consecutiu es faci una jornada d'aquest tipus al nostre municipi i aquesta just en l'Espai Cultural Font de La Mina que no es tingui en compte projectes que es fan al municipi i a La Mina concretament (el Punt mnia del Grupo Unin i desdelamina.net) que fa ms de 6 anys van comenar a utilitzar el programari lliure tant per la seva gesti com per la seva realitzaci i difusi. http://www.grupounion.cat/omnia/

David Palomar
Algunes puntualitzacions tamb per la meva part. 1-Efectivament, ets molt observador, David. A la primera ponncia va ser el propi ponent qui va fer esment, en to irnic, de fer la presentaci en un sistema tancat. Tamb va passar en la primera edici. Com comprendrs, els ponents tenen la llibertat de fer les seves presentacions en el format que vulguin; el ms important s el contingut de la discussi. 2-La primera jornada es va fer el novembre de 2008 al Casal de Cultura del carrer del Carme. L\'any 2009 no es va poder fer per diverses raons, aixi que enguany s la segona edici, tamb a Sant Adri. El ms important s que s\'ha aconseguit consolidar aquesta jornada al municipi. 3-No comparteixo la teva valoraci victimista. Aplaudeixo els vostres esforos per treballar en aquest tipus de projectes, com no pot ser d\'una altra manera des de l\'ambit pblic. Per convertir aquesta jornada en un \'oblit\' cap al barri o cap a qualsevol de les seves entitats em sembla lamentable, precisament quan s\'ha apostat per donar a conixer el barri i aquest magnific equipament a ms de 100 participants d\'aquesta jornada, entre empreses, ajuntaments, diputacions, governs supramunicipals, etc. Dir-te tamb que la jornada no va adreada a entitats o associacions concretes sin a responsables tcnics informtics i poltics del mn local. En concret, les discusions principals es van centrar en qestions d\'interoperabilitat i marcs normatius. Que, de tota manera, si teniu inters en participar en properes edicions, ens ho podeu demanar directament i farem la petici a Localret per tal que els futurs programes ho puguin recollir. Per la meva part no solament no tinc cap inconvenient, sin que com ms gent s\'hi afegeixi a la causa del programari lliure, millor. -Per ltim, comentar-te que si teniu inters en conixer les conclusions de la jornada, properament podreu descarregar-vos les ponncies des de la pgina de localret (www.localret.es). En aquesta mateixa pgina tamb trobareu guies de referncia i informaci molt completa sobre aquest camp.
Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no ests registrat, pots fer-ho aqu
| Edici impresa pdf | Edici impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © rea Bess | Tots els drets reservats.


C/ Bess, n 7 - Sant Adri de Bess - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: Jos Alcal | Produccin: Montse Saez | Administracin | Web master: Jose Mejas | Informtica: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala