Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 21/10/2010

Arrenca la Segona Jornada sobre món local i programari lliure
- A la Biblioteca Font de la Mina

Joan Miquel Piqué i Jesús María Canga, a la presentació de la jornada. - Foto: Montse PallarèsAl llarg d'aquest matí han tingut lloc la II Jornada sobre món local i programari lliure, focalitzada en els recursos i serveis alternatius per a l’administració local. L’espai que ha acollit aquesta jornada ha estat la Biblioteca Font de la Mina, fet que esdevé una oportunitat més d’obrir les portes del barri cap a fora.

La presentació de l’acte ha estat a càrrec de Joan Miquel Piqué, president general de Localret, l’empresa organitzadora de la jornada, i de l’alcalde de Sant Adrià de Besòs, Jesús María Canga. “Pensem que el programari lliure és una alternativa real i viable”, ha esmentat Piqué. El director general ha senyalat també que aquesta jornada “és un meeting point entre necessitats i solucions” i que l’enfocament es basa en “realitat i necessitats”. Per la seva banda, l’alcalde adrianenc ha agraït la participació i la ubicació de les conferències, i ha remarcat que la transició i modernització de l’Ajuntament ha estat possible gràcies al regidor en aquest àmbit, David Palomar.

La primera de les conferències ha estat moderada precisament per Palomar, que ha afirmat que el canvi dins de l’administració local “és un procés que està obert, que tenim en marxa” i que “es va aconseguint que aquesta implantació es faci de forma progressiva”. Els dos exponents han sigut Enric Espejo, cap de l’àrea de projectes Ernest Espejo, David Palomar i Lluís Just. - Foto: Montse PallarèsConsorci d’Administració Oberta de Catalunya, i Lluís Just, cap de l’àrea de Coneixement i Tecnologia de Localret. Cadascun dels experts ha explicat des del punt de vista del seu àmbit de treball la relació entre les diverses empreses de programari no privatiu i les administracions locals, les estratègies i els àmbits d’actuació, tant de l’AOC com de Localret.

Al llarg de la jornada es presentaran diversos projectes, amb la participació de representants de les diputacions de Barcelona i Tarragona, l’ajuntament de Forallac, empreses com Adobe, OpenTrends, T-Systems, Absis, IBM, Microsoft o UPCnet, entre altres. Alguns dels aspectes que es treballaran de forma conjunta entre els assistents són les eines de gestió integrada, l’ús dels correu, l’agenda o els directoris, o qüestionaris interactius.

 


Comentaris

David
Interesant un parell de cosetes: > la primera foto mostra tranquilament com el portatil que s'utilitzaba a la xerra utilitzaba un Windows com S.O.... la primera en la frente. > la segona es que es molt trist, com sempre, que per segon any consecutiu es faci una jornada d'aquest tipus al nostre municipi i aquesta just en l'Espai Cultural Font de La Mina que no es tingui en compte projectes que es fan al municipi i a La Mina concretament (el Punt Òmnia del Grupo Unión i desdelamina.net) que fa més de 6 anys van començar a utilitzar el programari lliure tant per la seva gestió com per la seva realització i difusió. http://www.grupounion.cat/omnia/

David Palomar
Algunes puntualitzacions també per la meva part. 1-Efectivament, ets molt observador, David. A la primera ponència va ser el propi ponent qui va fer esment, en to irònic, de fer la presentació en un sistema tancat. També va passar en la primera edició. Com comprendràs, els ponents tenen la llibertat de fer les seves presentacions en el format que vulguin; el més important és el contingut de la discussió. 2-La primera jornada es va fer el novembre de 2008 al Casal de Cultura del carrer del Carme. L\'any 2009 no es va poder fer per diverses raons, aixi que enguany és la segona edició, també a Sant Adrià. El més important és que s\'ha aconseguit consolidar aquesta jornada al municipi. 3-No comparteixo la teva valoració victimista. Aplaudeixo els vostres esforços per treballar en aquest tipus de projectes, com no pot ser d\'una altra manera des de l\'ambit públic. Però convertir aquesta jornada en un \'oblit\' cap al barri o cap a qualsevol de les seves entitats em sembla lamentable, precisament quan s\'ha apostat per donar a conèixer el barri i aquest magnific equipament a més de 100 participants d\'aquesta jornada, entre empreses, ajuntaments, diputacions, governs supramunicipals, etc. Dir-te també que la jornada no va adreçada a entitats o associacions concretes sinó a responsables tècnics informàtics i polítics del món local. En concret, les discusions principals es van centrar en qüestions d\'interoperabilitat i marcs normatius. Que, de tota manera, si teniu interès en participar en properes edicions, ens ho podeu demanar directament i farem la petició a Localret per tal que els futurs programes ho puguin recollir. Per la meva part no solament no tinc cap inconvenient, sinó que com més gent s\'hi afegeixi a la causa del programari lliure, millor. -Per últim, comentar-te que si teniu interès en conèixer les conclusions de la jornada, properament podreu descarregar-vos les ponències des de la pàgina de localret (www.localret.es). En aquesta mateixa pàgina també trobareu guies de referència i informació molt completa sobre aquest camp.| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala