Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 17 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 8/6/2017

Badalona impulsa la recollida selectiva de vidre i dels envasos lleugers als bars i restaurants
- Els establiments d’hostaleria de la franja marítima són els primers que rebran informació i material per incrementar el volum

Les entitats Ecoembes i Ecovidrio amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badalona posen en marxa aquest mes de juny una campanya de sensibilització i suport als establiments d’hostaleria per incrementar el percentatge de recollida selectiva d’envasos lleugers i de vidre. Durant l’estiu s’incidirà als establiments de la franja marítima i a partir de la tardor la previsió és que el radi d’acció s’estendrà als bars i restaurants dels principals eixos comercials de la ciutat. La presentació de la campanya ha tingut lloc aquest migdia a l’edifici municipal El Viver i ha comptat amb la presència del regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran; de la gerent de Catalunya d’Ecovidrio, Sílvia Mayo; i del coordinador d’Ecoembes a Catalunya, Enric Ibáñez.

Una campanya amb dues fases

Des d’avui un equip d’informadors ambientals visitarà els bars i els restaurants de la ciutat per tal de conèixer de primera mà els seus hàbits de reciclatge i detectar les necessitats específiques de cada establiment a l’hora de separar els residus. La campanya també contempla el lliurament de cubells de reciclatge totalment gratuïts, per tal de facilitar la separació en origen dels residus d’envasos que generen. A més, s’oferirà als establiments informació detallada sobre com reciclar correctament i sobre els avantatges socials i econòmics del reciclatge.

En una primera fase, que aplega la temporada d’estiu, la campanya es centra als establiments de la franja marítima compresa entre el Port esportiu i el límit amb Montgat, incloses les guinguetes de la platja. Serà a partir de la tardor quan les accions es traslladaran als bars i restaurants dels eixos comercials de la ciutat com ara al voltant del carrer de Guifré; l’avinguda d’en Martí Pujol; el carrer d’en Francesc Layret, l’avinguda del Marquès de Sant Mori i el carrer de la Independència.

Les entitats Ecoembes i Ecovidrio amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badalona posen en marxa aquest mes de juny una campanya de sensibilització i suport als establiments d’hostaleria per incrementar el percentatge de recollida selectiva d’envasos lleugers i de vidre. Foto: Comunicació BDN

Segons Ecovidrio i Ecoembes, entitats sense ànim de lucre encarregades de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre i d'envasos lleugers a Espanya, els establiments d’hostaleria generen al voltant del 50% dels residus d’envasos de vidre i del 10% en els envasos lleugers. Per a facilitar-los el reciclatge s’adaptaran alguns contenidors als dispositius denominats VACRI, dotats amb una boca més ampla del contenidor i un sistema d'elevació hidràulic que facilita el buidatge de grans quantitats de vidre dins del contenidor Així mateix, també es lliuraran bujols (galledes) específics per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors.

A Badalona es reciclen 20 quilograms per persona

Segons dades d’Ecoembes i Ecovidrio l’any 2016 cada habitant de Badalona va reciclar una mitjana de 20 quilograms, distribuïts en 11 de vidre i 9 d’envasos lleugers. En xifres totals, a Badalona es van reciclar 2.275 tones d’envasos de vidre i 1.958 tones d’envasos lleugers

Es consideren envasos lleugers que es poden reciclar alguns dels elements següents: ampolles i gots de plàstic; llaunes de beguda; brics (de sucs, de llet, menjars preparats, etc.); embolcalls i embalatges de plàstic, film transparent, gots de plàstic; pots de iogurt; blísters de plàstic; bosses de plàstic; safates de porexpan; envasos metàl·lics com llaunes de ferro i d'alumini o esprais buits, així com qualsevol altre envàs de plàstic identificat amb el Punt Verd.

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala