Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 26 d'Abril de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 6/6/2017

El PSC demana un pacte de ciutat per l’educació de 0-3 anys
- Amb un pla de construcció de noves Escoles Bressol Municipals

Segons les dades fetes públiques la setmana passada, 221 famílies de Badalona que havien sol·licitat plaça a una de les set Escoles Bressol Municipals (EBM) s’han quedat sense poder accedir al servei públic, dada que representa un 40% de sol·licitants sense assignació de plaça pública.

El lleuger augment de la natalitat, la tendència a la millora de la taxa d’atur registrat a la ciutat en els darrers mesos i la tarifació social per trams són els principals motius pels quals s’ha produït un augment de la demanda de places públiques a les nostres Escoles Bressol. I la previsió és que aquesta demanda vagi en augment els propers anys, per aquest motiu l’Ajuntament ha de ser previsor i posar en marxa un Pla per donar resposta al dèficit de places públiques a les EBM.

Cal recordar que els Socialistes de Badalona ja vam ser els impulsors de l’actual model d’èxit de les Escoles Bressol Municipals, sota mandats del PSC es van construir sis de les actuals set escoles Bressol Municipals que donen servei a la ciutat.

En paraules del President del Grup Municipal Socialista Àlex Pastor: “Els Socialistes en aquest mandat, i des de l’oposició, hem estat l’única força política que s’ha preocupat de l’educació pública de 0 a 3 anys. D’una banda hem garantit la tarifació social de les Escoles Bressol Municipals, adaptant el preu a la renda de les famílies, i d’altra banda hem garantit la construcció d’una nova escola bressol al barri de Montigalà”.

El PSC demana un pacte de ciutat per l’educació de 0-3 anys amb un pla de construcció de noves Escoles Bressol Municipals. Foto: PSC BDN

Cal recordar que gràcies a la tarifació social per trams aconseguida pel PSC, les famílies paguen l’escola bressol segons el seu nivell d’ingressos referenciat en l’Índex IRSC (Índex de Renda de Suficiència de Catalunya), la manera que una família amb ingressos molt baixos pot gaudir de plaça pública a les escoles bressol municipals amb una tarifa reduïda de 19,73 euros mensuals.

Tot i aquestes mesures, Àlex Pastor ha afegit: “Tot i aquests importants avenços en educació de 0 a 3 anys, cal convocar un pacte de ciutat entre totes les forces polítiques i agents socials implicats per signar un acord de consens per invertir a la ciutat en noves Escoles Bressol que augmentin l’oferta pública en els propers anys”.

Els Socialistes fem aquesta crida al consens polític i social, convençuts que l’educació pública no ha de ser mai objecte de tacticisme ni oportunisme polític. Per això emplacem a totes les forces polítiques sense excepció i als agents socials implicats a treballar en un full de ruta que a curt i mitjà termini garanteixi l’accés de totes les famílies de Badalona amb infants de 0 a 3 anys a les Escoles Bressol Municipals. Badalona no es pot permetre deixar sense resposta a més d’un 40% de famílies.

Text: PSC BDN

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala