Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 27 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 1/6/2017

La FHES cedeix el pavelló B a l’Ajuntament de Santa Coloma per crear-hi un centre de formació ocupacional
- Acollirà unes 2.000 persones amb dificultats d’accés al mercat laboral

El Museu Torre Balldovina de Santa Coloma va acollir ahir a la tarda l'acte de signatura del conveni entre la FHES i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per a la cessió d'ús de l'històric 'Pavelló B' per ubicar-hi un centre adreçat a la formació ocupacional de persones a l'atur. La signatura es va celebrar en el marc de l'acte d'inauguració de l'exposició 'Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017)', organitzada per l'Hospital amb motiu del programa d'actes de celebració del Centenari.

L'objecte del conveni és la cessió d'ús de 5.832 m2 de superfície (Pavelló B i terrenys adjacents), a favor de l'Ajuntament colomenc, per a la rehabilitació i adaptació de l'edifici i alhora la construcció de tallers als terrenys adjacents.

L'alcaldessa, Núria Parlon, i el president del Patronat de la FHES, Josep M Cortès, van signar el conveni en l'acte d'inauguració de l'exposició del Centenari de l'Hospital. Foto: FHES

El projecte, en dades

El projecte municipal s'executarà en dues fases. A la primera, es rehabilitarà l'edifici, de 2.910 m2 de superfície (planta baixa + 3) i es realitzarà una adaptació de la seva distribució interior i exterior, per a poder albergar aules, tallers, magatzems, sales de reunions, de tutories, de docència, biblioteca, despatxos i sales polivalents, entre altres.

Aquest pavelló forma part del catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de Santa Coloma. Es va construir a l'any 1929 i va entrar en funcionament l'any següent com a edifici per a homes malalts de tuberculosi.

La segona fase d'obres consistirà en la construcció d'uns tallers en els terrenys adjacents a l'edifici, amb una superfície aproximada de 800 m2.

El projecte municipal té un pressupost de 3.742.857 milions, part del quals procedeixen del Fondo Europeo de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l'Estratègia de desenvolupament Urbà sostenible i Integrat (EDUSI). La finalització d'obres està prevista per al primer trimestre de 2019 i l'equipament s'anomenarà Centre de Polítiques Actives d'Ocupació Besòs, que acollirà unes 2.000 persones que podran accedir a una àmplia oferta formativa ocupacional.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala