Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 29/5/2017

La consellera Bassa i l’alcaldessa Sabater signen un conveni per a promoure l’acolliment familiar a Badalona
- Treball, Afers Socials i Famílies detecta 8 municipis prioritaris on divulgar la cultura de l’acolliment

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, han signat aquest matí un conveni per a la promoció de l’acolliment familiar a la ciutat. Es tracta d’una de les mesures de promoció que ha iniciat l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) dins del pla estratègic que té com a objectiu augmentar el nombre de famílies acollidores i garantir que cap infant d’entre 0 i 6 anys visqui en un centre de protecció.

La consellera ha assegurat que “des del Departament estem posant tots els esforços per poder garantir el dret dels infants a viure en família i això passa per donar a conèixer l’acolliment familiar, una mesura de protecció que és desconeguda pel gairebé 50% de la població”. En aquest sentit, Bassa ha anunciat que des de l’ICAA s’ha elaborat un estudi de segmentació que ha permès conèixer quines són les famílies més susceptibles de fer aquest gest i on es troben, “aquestes dades han estat creuades amb les dels infants que necessiten ser acollits i ens han permès llistar 8 municipis prioritaris, un dels quals és Badalona”, ha assegurat.

Al seu torn, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat “el compromís municipal amb la infància com a col·lectiu d’atenció prioritària per la seva especial vulnerabilitat”. En aquesta línia, ha assenyalat les accions dutes a terme des de la regidoria de Serveis Socials en l’impuls i la constitució de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), i en especial a les actuacions amb infància en risc. Sabater s’ha compromès a impulsar mesures de promoció de l’acolliment a la ciutat i ha posat de relleu la importància de donar respostes conjuntes, entre tots els agents que a Badalona treballen en els diferents àmbits on es desenvolupa la vida dels infants.

La consellera Bassa i l’alcaldessa Sabater signen un conveni per a promoure l’acolliment familiar a Badalona. Foto: Comunicació BDN

El conveni signat avui suposa un compromís per part de l’Ajuntament de Badalona de crear circuits estables de promoció de l’acolliment a la ciutat, fer un mínim de dues sessions informatives cada any i promoure una declaració institucional per visualitzar el seu compromís amb la protecció de la infància i declarar-se municipi amic de l’acolliment familiar. Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya es compromet a posar a disposició del consistori badaloní el material i el personal tècnic necessari per assolir aquests compromisos.

L’acte s’emmarca dins la celebració de la segona edició de la setmana de l’acolliment familiar que enguany té lloc a Badalona. Durant els propers dies, la ciutat acollirà xerrades informatives, una obra de teatre sobre l’acolliment familiar, taules informatives al carrer i es pintarà un mur amb la participació dels alumnes de l’escola d’educació especial Can Barriga.

Avui dilluns es donarà el tret d’inici de la setmana amb una presentació a les 18 hores, al Centre Cívic Can Cabanyes (Rambla Sant Joan núm. 59-77). En l'acte, la directora de l'ICAA, Agnès Russiñol, i la regidora de Serveis Socials de Badalona, Agnès Rotger, presentaran les activitats de la setmana a les entitats que treballen en l'àmbit de la infància a la ciutat de Badalona i a les que treballen en l'acolliment familiar.

Activitats de la Setmana de l’acolliment familiar

Del 20 de maig al 2 de juny a Badalona

Pintem un mur per l'acolliment

Berenar

Dimarts 30 de maig, a les 17.30 hores

Escola d’Educació Especial Can Barriga

Av. Martí Pujol, 457

Saps què és l'acolliment familiar?

Xerrada informativa

Dijous 1 de juny, a les 18h

Centre Cívic Dalt la Vila

Germà Bernabé, 1-7

Obra de teatre Dos Familias

Companyia La Familia

Divendres 2 de juny, a les 19h

Museu de Badalona

Plaça de l'Assemblea de Catalunya,1

Entrada gratuïta

Durant tota la setmana hi haurà parades informatives a les places de la Vila, de Pompeu Fabra i d'Antònia Boada (a la banda del carrer de la Independència).

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala