Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 19 d'Abril de 2018
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 24/5/2017

Un estudiant badaloní rep una beca ”la Caixa” per cursar estudis de postgrau a l’estranger
- Un total de 120 universitaris espanyols van ser seleccionats per ”la Caixa” en la convocatòria 2016.

Ses Majestats els Reis d’Espanya han presidit avui el lliurament de les beques ”la Caixa” als 120 candidats seleccionats, un d’ells de Badalona, en la convocatòria de l’any 2016 per cursar estudis de postgrau a l’estranger. Es tracta de la trenta-cinquena edició del programa.

L’acte també ha comptat amb l’assistència de Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya; Soraya Sáenz de Santamaría, vicepresidenta del Govern d’ Espanya; Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”; Jaume Giró, director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, i Jordi Gual, president de CaixaBank.

Patricia Pozo-Rosich, becària als Estats Units el 2003, s’ha dirigit als assistents en representació del col·lectiu d’exbecaris de ”la Caixa”. Aquesta llicenciada i doctora en medicina per la Universitat de Barcelona i especialista en neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron es va especialitzar en el camp de la migranya als Estats

Units i a Londres amb l’ajuda de la beca ”la Caixa”, Pozo-Rosich actualment dirigeix la Unitat de Cefalea de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el Grup d’Investigació en Cefalea i Dolor Neurològic del VHIR. També és coordinadora del Grup d’Estudi de Cefalees de la Societat Espanyola de Neurologia. Aquesta neuròloga ha escrit un llibre, ha rebut premis científics i ha publicat 35 articles original en revistes amb factor d’impacte.

L’edat mitjana dels becaris en aquesta convocatòria és de 25 anys, i per sexes, el 43,3 % són dones i el 56,7 % són homes.

Adrià Serra, amb els Reis d'Espanya, a l'acte d'avui. Foto: la Caixa

En la convocatòria de l’any 2016 s’han concedit beques a candidats de 30 disciplines diferents. Les més representades van ser enginyeries i tecnologia, economia i empresa, arquitectura, dret i biologia molecular i bioquímica. A més, per tipologia d’estudis, 84 alumnes reben la beca per cursar un màster, 31 per a un doctorat i 5 per a estades d’investigació.

Pel que fa a la procedència dels becaris, la promoció de l’any 2016 comprèn estudiants de 31 províncies espanyoles i 5 països estrangers. Barcelona i Madrid, amb 32 i 26 becaris, respectivament, encapçalen la llista de províncies amb més becaris, seguides de València (7), Alacant (5), A Corunya (4) i Guipúscoa (4).

Un estudiant badaloní Adrià Serra cursa un màster en Administració Pública a la Columbia University (Estats Units) gràcies a la seva beca “la Caixa”. Graduat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, s’ha especialitzat en temes de compra i contractació pública, i ha desenvolupat diferents tipus de projectes com la definició estratègica, optimització de processos o disseny de nous models organitzatius. Apassionat de la naturalesa i el medi ambient, ha participat en diversos projectes de voluntariat per ajudar a la seva preservació.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala