Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 22/5/2017

Primer concert de gòspel al Parc del Besòs
- Aquest dimecres, 24 de maig a les 19.30 h. dins de la Setmana Cultural del barri de La Mina

El TRAM i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) han organitzat un concert de música gòspel amb la col·laboració del Consorci del Barri de la Mina. El concert, obert al públic i d’entrada gratuïta, tindrà lloc al Parc del Besòs, a la zona més pròxima a la parada del tramvia a Sant Adrià de Besòs, el proper dimecres 24 de maig, a les 19.30 hores, coincidint amb la 26a Setmana Cultural de la Mina.

El concert és una de les activitats que es realitza amb l’acord que mantenen el TRAM i l’ESMUC per a la promoció de la música i la cultura. Conjuntament, des de fa uns anys, impulsen un acord de col·laboració en l’àmbit de l’ensenyament i la promoció de la música i la cultura per a la promoció dels estudiants i graduats de l’ESMUC i, al mateix temps, realitzar activitats que ajudin a assolir els objectius de responsabilitat social del TRAM. Aquesta relació es va iniciar el 2013 amb la creació d’una música corporativa amb els estudiants de composició musical, i les col·laboracions han continuat, com ara, amb el proper concert de Gòspel al Parc del Besòs.

Eduardo Tancredi serà l'encarregat de dirigir el concert de gòspel al Parc del Besòs. Foto: ESMUC

45 músics sota la direcció del professor Eduardo Tancredi

Un total de 45 músics, dirigits pel professor DEduardo Tancredi, realitzaran aquest concert de música gòspel com a exercici de final de curs de l’Esmuc d’aquest estil musical d'origen religiós originat al començament del segle XX als EUA, i que es caracteritza per les polifonies i síncopes.

Arribat des de Boston, on era professor de piano i harmonia al Berklee College Of Music, Tancredi i el seu jazz llatí estan fent soroll, i del bo. Amb un background en què destaca la creació del grup Bandon 33, el pianista uruguaià posa damunt la taula influències que van de la samba al candombe, de Cuba a Thelonious Monk. Per al públic i els mitjans anglosaxons, aquesta barreja fins i tot els sembla world music molt calenta –el disc de Tancredi 'Ongoing Dreams' va ser escollit millor àlbum d'aquesta categoria de 2002 pel 'The Boston Globe'.

Durant la seva llarga estada als EUA, col.labora en nombrosos grups musicals com a pianista. També lidera "Bandon 33", on hi han participat músics com Antonio Sanchez, Jerry Bergonzi, Miguel Zenón, Donny McClasin, Ole Mathisen, Renato Thoms i Fernando Huergo entre d'altres.

Compta amb una llarga llista d'actuacions a Amèrica i Europa, compartint escenari amb artistes de renom internacional. Ha enregistrat diversos CDs, sovint amb temes propis. En repetides ocasions, ha rebut premis per la seva destacada actuació a l'escena musical del jazz llatí.

Des del 2003 resideix a Barcelona, on combina la seva feina de mestre de piano a l'ESMUC amb la continuïtat del projecte Bandón 33. Les seves composicions fusionen una gran varietat de ritmes afro-llatins (el son cubà, el landó peruà, el joropo veneçolà, la samba brasilera i el candombé uruguaià entre altres), amb les harmonies i melodies del jazz modern.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala