Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 14 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 27/4/2017

Les arrels romanes de Badalona prenen el protagonisme amb la ‘Magna Celebratio’ de 2017
- Aquest dijous comencen les activitats del Festival romà de la ciutat, que s’estendrà fins al diumenge a la tarda

Un any més, la ciutat de Badalona exhibeix les seves arrels romanes amb la celebració de la Magna Celebratio de 2017, el festival romà de Badalona que es celebrarà des d’avui dijous 27, fins al proper diumenge 30 d’abril. L’edició d’enguany serà la número 13, des que l’any 2005 el Museu de Badalona engegués el projecte amb l’objectiu de donar a conèixer l’important patrimoni romà que es conserva a la ciutat.

Durant els pròxims quatre dies, diferents experts i especialistes acostaran a la ciutadania de Badalona la cultura clàssica i els costums i tradicions que caracteritzaven a la societat romana. El tret de sortida de la Magna Celebratio es donarà avui dijous amb la inauguració i visita guiada a l’exposició La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica, instal·lada al Museu de Badalona. En el mateix escenari, divendres, es podrà gaudir de la conferència De l’Olimp a Baetulo. L’esperit olímpic grec i el seu llegat a Roma i de la presentació d’una nova cervesa artesanal anomenada Caledonia, inspirada en els pictes, habitants del nord i centre d’Escòcia durant l’època de l’Imperi Romà.

El cap de setmana, les activitats de la Magna Celebratio de 2017 es traslladen al carrer. Durant el matí i tarda de dissabte i el matí de diumenge, la plaça de l’Assemblea de Catalunya i la plaça Font i Cussó seran l’escenari de diverses activitats relacionades amb el món de l’esport amb motiu del 25è aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona de 1992, dels quals Badalona va ser subseu. Els visitants podran conèixer algunes de les disciplines esportives que es practicaven a l’antiguitat clàssica i, per exemple, assistir a l’entrenament dels atletes per enfrontar-se a un pentatló, una de les proves més dures de l’esport olímpic. També es recrearan les curses de carros i els visitants coneixeran les normes de la competició i els premis dels guanyadors.

Les arrels romanes de Badalona prenen el protagonisme amb la ‘Magna Celebratio’ de 2017

La figura del poeta llatí Ovidi, un dels autors més coneguts de l’època romana, serà també protagonista en aquesta edició en la qual es recordarà el bimil·lenari de la seva mort i s’oferiran tallers i demostracions sobre algunes de les seves obres més importants.

Un any més el programa també inclou les Jornades de Cuina Romana amb diversos restaurants de la ciutat que elaboren plats inspirats en receptaris d’autors clàssics. Altres plats forts del festival són les recreacions històriques de nombrosos oficis tradicionals, les exhibicions sobre el món militar, els tallers infantils i per a adults, els espectacles sobre els Jocs Olímpics i l’emperador August, així com les visites guiades i gratuïtes a espais no museïtzats i habitualment no oberts al públic.

Com sempre, les presentacions i les conferències tindran un important protagonisme durant la Magna Celebratio. Cal posar en relleu la xerrada que el dissabte, a les 20 hores, tindrà lloc al Museu a càrrec de la seva cap de Departament d’Arqueologia, Pepita Padrós, i l’arqueòleg de l’empresa Atics de gestió i difusió del patrimoni arqueològic, Iñaki Moreno, per explicar la importància de les troballes fetes al lateral de l’autopista C-31 durant les intervencions arqueològiques realitzades recentment.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala