Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 18/10/2010

Aquesta setmana s’estrenen 77 nous equips destinats a la neteja viària de la ciutat
- Avui s’ha presentat la nova campanya de difusió del servei de neteja de la ciutat “Estrena Badalona cada dia”

Presentats els nous equips de neteja de Badalona. Foto: Ajuntament BadalonaAquest dilluns ha tingut lloc al Parc del Gran Sol del barri de Llefià l’acte de presentació dels nous equips de neteja viària que aquesta setmana entraran en servei a la ciutat. Durant aquest acte, l’alcalde de Badalona, Jordi Serra, i el regidor de Via Pública, José Antonio Lara, han presentat també la nova imatge gràfica de la campanya de difusió del servei de neteja de la ciutat. El concepte d’aquesta nova campanya és “Estrena Badalona cada dia”.

La posada en servei dels 77 nous equips de neteja viària forma part del nou contracte del servei de neteja adjudicat enguany a l’empresa Fomento de Construcciones y Contratas per un període de 10 anys. El nou contracte presenta un conjunt important de millores respecte al servei que es venia prestant a la ciutat fins a l’actualitat.

En aquest sentit, cal destacar que aquests 77 nous equips de neteja viària representen un increment d’un 28,5 per cent respecte a la dotació amb que es comptava amb l’anterior contracte.

Aquests són els nous equips que entraran en servei aquesta setmana: 13 escombradores; 3 escombradores–baldejadores; 7 baldejadores; 1 fregadora; 3 camions hidronetejadors; 1 camió hidronetejador amb cistella; 3 camions amb hidronetajadors per accions immediates; 1 furgó porta pintures; 13 vehicles auxiliars d’escombrada; 5 vehicles caixa oberta per escombrada amb brigada; 1 furgó taller; 10 vehicles d’inspecció; 1 tractor pala davantera; 15 equips auxiliars; 2 pales llevaneus; 4 equips espessidors de sal; 4 desbrossadores; 5 bufadores.

L’entrada en funcionament de tots aquests nous equips comportarà la millora i l’increment de diversos serveis:

-Es baldejaran uns 50 quilòmetres diaris de carrers, fet que representa un increment superior al 50 % respecte a la contracta anterior

-S’incrementa el nombre de metres d’escombrada de dia, ajustant-se a les necessitats de la ciutat i de cada barri

-S’incrementa el nombre d’escombriaires manuals; es passa de 84 a 98 operaris diaris

-S’incrementen els repassos d’escombrada de tarda

-S’incrementen les neteges en dies festius

-S’incorpora una fregadora de paviments

-Tots els vehicles compleixen la normativa legal vigent actualment EURO V, cosa que representa la reducció significativa d’emissions de CO2 i sorolls

-S’incrementa el nombre de vehicles elèctrics i s’incorporen vehicles híbrids.

-També s’incorpora al contracte, el servei de neteja de graffts i equips per treballs en alçada per retirada de pancartes, etc.

Presentats els nous equips de neteja de Badalona. Foto: Ajuntament BadalonaNova imatge gràfica

Durant aquest acte també s’ha presentat la nova imatge gràfica de la campanya de difusió del servei de neteja, dissenyada per l’agència Vidallarsson-Duprez. El concepte de la campanya és “Estrena Badalona cada dia”, un missatge il·usionador, fresc i motivant que ofereix la idea de guadir d’una Badalona com a nova cada dia.

El blau com a color protagonista i molt lligat a Badalona lidera la imatge del nou servei de neteja. Una imatge clara i impactant, innovadora i moderna, que està representada per la icona d'una mà en moviment. Aquesta icona pretén convidar al ciutadà a mantenir neta la seva ciutat a través d'un gest cívic i transmetre l'eficàcia i la cura diària del nou servei de neteja per la ciutat.

La nova imatge gràfica s’ha aplicat a tots els equips de neteja viària i als nous uniformes dels operaris. També s’ha desenvolupat en diferents anuncis en premsa escrita i en altres aplicacions per a banderoles, OPIS, elements de marxandatge, etc.

Altres novetats del nou contracte del servei de neteja

El nou contracte preveu que a finals d’aquest any s’iniciarà la implantació de la recollida de la fracció orgànica a tota la ciutat. Aquesta operació, que s’iniciarà de manera gradual pels diversos districtes de la ciutat fins arribar a la implantació total, anirà acompanyada d’una important campanya de difusió per informar sobre la importància de gestionar correctament les deixalles, posant especial èmfasi en la recollida selectiva de la matèria orgànica.

Un altre aspecte destacable del nou contracte és el fet que preveu la renovació total del parc de contenidors de la ciutat. Es passarà dels 2.994 contenidors actuals a 3.986 nous contenidors (915 per a la recollida orgànica; 487 per a paper i cartró; 485 per a vidre, 1.416 per a rebuig; i 488 per envasos i d’altres). També es renovarà totalment el parc de camions i maquinària especialitzada.

Es milloraran les instal·lacions de les deixalleries i dels parcs auxiliars on es concentra el personal i la maquinària del servei de neteja. La xifra de parcs auxiliars augmenta de 2 a 5, fet que permetrà incrementar l’eficiència de la neteja.


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala