Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 17 de Gener de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 3/9/2009

Tornar a la infància gràcies a Oliver i Benji
- "El hombre linterna", concert estrella de la Festa Major

El hombre linternaQuan els qui ara tenim poc més de trenta anys anaven a sisè o setè d’EGB (no sé ben bé quin seria l’equivalent actual a l’ESO), la sèrie de dibuixos animats que tothom mirava era “Campeones”, la història del porter Benji i el davanter Oliver que jugaven partits interminables i que feien o paraven gols estratosfèrics amb balons que es deformaven sense cap mena de lògica. Les úniques preocupacions que teniem llavors era a quina hora ens deixaven els pares sortir al carrer després de la “siesta”, de què ens feia la mare l’entrepà del berenar i a quina hora començaven els dibuixos. “Campeones” va ser tot un fenomen, com també ho va ser una mica abans “La abeja maya” o el Marco, que no parava de buscar la mare per tot el món, i una mica més tard “Bola de drac” o “Fraggle rock”. Escoltar la música d’aquestes sèries és fer un viatge a la infantesa, una regressió a una anys 80 i 90 que mai tornaran.

O sí, gràcies al “Cartoon Rock Extremo”, l’estil de música del grup “El hombre linterna” que serà l’actuació estrella de la Festa Major d’enguany. La fama mediàtica precedeix la trajectòria d’aquest grup format per alguns dels components de la plantilla del programa de Quatro “El hormiguero”. El seu cantant, Damián Molla, i el baix, Juan Ibáñez, són els encarregats de posar-li veus a les formigues “Trancas” i “Barrancas”, i el saxo, Jorge Marron, s’ha passat mitja temporada intentant crear els millors aparells d’efecte papallona.

El grup es va crear el 2001 i va actuar per primera vegada a la Sala Siroco de Madrid, durant la presentació de la página web mundofreak.com. A partir de llavors, “El hombre linterna” ha actuat principalment a clubs i bars de la capital espanyola, augmentant la seva llegenda en cada concert. El bon humor i el seu particular estil han signat concerts mítics, com el que esperen fer a la plaça de la Vila el proper dissante 5 de setembre. En el concert presentaran a Catalunya els temes del seu primer disc, gravat amb la discogràfica Sony Music, amb temes emblemàtics de la televisió mundial com “Bola de drac”, “Sílbame” de “Willy Fog”, “Dragones y mazmorras”, “Soy un gnomo” de “David el Gnomo”, “El Príncipe de Bel Air”, “La bola de cristal” o “D’artacan y los mosqueperros”. Això sí, no comptaran en principi amb la presència d’alguns dels seus col·laboradors de luxe, con El Langui de “La Excepción” (encara que com que el grup madrileny actuarà el dilluns 7 de setembre al concert de clausura de la Festa Major de Santa Coloma de Gramenet potser hi hagi sorpresa), i el grup Pereza.

Sens dubte, la diversió està garantida amb “El hombre linterna” que no guanyaran cap concurs de la cançó ni seran nominats als premis de la música, però al menys portaran el record saludable als cors de molts adrianencs i adrianenques nascuts a finals de la dècada dels setanta.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala