Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 1/4/2017

El Ple municipal aprova per unanimitat la moció del PDeCAT sol·licitant el traspàs de la carretera N-II
- Per facilitar la connexió entre barris i l'accés dels adrianencs a les instal·lacions properes

En el darrer Ple municipal d'aquest mes de març, es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel PDeCAT (a la que s'hi va adherir d'entrada els grups del PSC, C's, MES i la regidora no adscrita Fina Navarrete), mitjançant la qual se sol·licita a la Generalitat de Catalunya que traspassi a l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs la gestió de la superfície de la carretera Nacional II en el seu pas pel terme de Sant Adrià.

El tram de la carretera N-II que transcorre pel municipi de Sant Adrià va des de carrer Guipuscoa de Barcelona, passant pels ponts sobre les rondes i sobre el Besòs, l’Avinguda Pi i Margall fins el límit amb Badalona i pertany actualment a la Generalitat de Catalunya.

Ara tenim una autopista de 3 carrils per banda prnsada només per cotxes i és una barrera pels vianants i pels ciclistes. Això dificulta l'accés a les instal·lacions i els serveis que s'han anat creant al marge dret del riu (ciutat esportiva RCD Espanyol, el MHiC, equipaments educatius i els establiments comercials del barri de Montsolís)

Les estructures del pont a càrrec de la Generalitat

La moció aprovada demana que el manteniment de l'estructura dels ponts pugui continuar fent-se per part de la Generalitat. Xavier Soley, regidor del PDeCAT, promotor de la moció, va justificar que "per una població amb un pressupost com el de Sant Adrià es podria fer inassumible el cost manteniment i conservació de les antigues estructures del pont de la N-II, ja que desconeixem com es troben".

El Ple municipal aprova per unanimitat la moció del PDeCAT sol·licitant el traspàs de la carretera N-II. Foto: PDeCAT SAB

Millorar la connexió dels barris a banda i banda del riu

En aquest sentit, va afegir Soley, si la Generalitat traspassa la gestió de la superfície de la carretera (la calçada, voreres, enllumenat) serà possible transformar-la creant un eix viari més adequat per la connexió entre barris i els veïns que han de creuar el riu. Es podran reduir els carrils per a la circulació de vehicles, ampliar les voreres per vianants i extendre la xarxa de carril bici que ha d’enllaçar Barcelona amb el parc fluvial del riu Besòs i el terme de Badalona.

Per fer possible aquesta transformació caldrà que es signi un conveni entre Generalitat i Ajuntament en el qual es concretin aquests compromisos.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala