Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 15 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 22/3/2017

L’Ajuntament fa una diagnosi sobre el comportament dels usuaris a les zones d’oci
- Per dur a terme un pla d’actuació que permeti conciliar el lleure nocturn amb el descans del veïnat

L’Ajuntament de Badalona vol millorar la conciliació de l’oci nocturn amb el descans del veïnat les nits del cap de setmana. Amb aquesta finalitat es farà una diagnosi sobre els usuaris habituals i els seus comportaments a les zones d’oci que tindrà com a finalitat dur a terme un pla d’actuació que millori la convivència entre la voluntat de les persones joves de la ciutat a gaudir del lleure nocturn amb el respecte al dret al descans del veïnat.

La diagnosi ajudarà a complementar, preferentment amb actuacions preventives, les accions que ja es porten a terme de reforç de la vigilància policial i de la neteja de la via pública, a més de la recuperació dels controls d’alcoholèmia i drogues. Aquest estudi tindrà en compte l’opinió de diversos agents implicats com el veïnat i els joves.

A partir d’aquest cap de setmana un equip d’agents d’oci nocturn treballaran, especialment a l’entorn del polígon de Can Ribó, per tal que l’Ajuntament disposi de dades, i no només sensacions i opinions, sobre itineraris, procedència, comportaments, mobilitat, etc. dels usuaris de les zones d’oci. Es tracta d’una prova pilot, que es perllongarà durant les pròximes setmanes, per abordar els comportaments incívics lligats a l’oci nocturn, no només des d’un punt de vista reactiu, sinó també, per poder plantejar accions preventives, recollint les opinions dels veïns, els joves i les entitats implicades.

“És la primera vegada que des de l’Ajuntament es planteja trobar l’equilibri entre l’oci nocturn i el descans del veïnat abordant-lo amb un treball pedagògic i no només punitiu” ha manifestat la 4a tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora i del Districte 1, Laia Sabater. Aquesta segona fase d’actuació municipal, de caire pedagògic i mediador, vol fugir de la criminalització de l’oci nocturn actual, però pretén minimitzar les molèsties al veïnat i les actuacions incíviques, ha afegit la regidora, qui ha destacat que “és un projecte conjunt i transversal de diverses àrees municipals com Salut, Joventut i Seguretat, combinat amb la feina dels districtes”.

L’Ajuntament fa una diagnosi sobre el comportament dels usuaris a les zones d’oci per dur a terme un pla d’actuació que permeti conciliar el lleure nocturn amb el descans del veïnat. Foto: Comunicació BDN

Coincidint amb l’arribada del bon temps, i l’augment d’usuaris de les zones d’oci, aquests agents completaran en unes setmanes sobre el terreny la feina de diagnosi. Amb les noves dades s’avaluarà el conjunt d’actuacions preventives i de vigilància per evitar les molèsties provocades per actituds incíviques i implementar-les durant l’estiu.

L’Ajuntament ha assegurat al veïnat que la seguretat s’ha millorat amb la incorporació dels agents de proximitat de la Guàrdia Urbana, el patrullatge conjunt de l’equip Tàndem de Mossos d’Esquadra i Policia Local, i es recuperaran, quan siguin necessaris, els controls d’alcoholèmia i de drogues. Es farà un esforç preventiu d’incidents especialment divendres a la nit, quan hi ha més activitat. Recordem que els agents de proximitat de la Guàrdia Urbana actuen de forma específica cada dia fins a les 22 hores, i que a més també hi ha un servei d’atenció a la proximitat les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, per cobrir totes les franges horàries.

La regidora Laia Sabater també ha avançat que l’Ajuntament treballarà amb entitats veïnals i juvenils per trobar alternatives a l’actual model d’oci nocturn allunyat de comportaments incívics, del consum d’alcohol i altres hàbits tòxics.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala