Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 27 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 7/3/2017

La platja de La Mora s’omplirà amb sorra procedent de la platja del Coco
- Quan l’AMB acabi les obres de l’escullera per protegir el col·lector de Llevant

La platja de la Mora s’omplirà amb sorra acumulada pel corrent a la platja del Coco un cop hagin finalitzat les obres que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està portant a terme per reforçar la protecció del col·lector de Llevant que va quedar malmès pel fort temporal del mes de gener, tal i com ha informat avui el Govern de Badalona.

Tècnics de l’Ajuntament de Badalona i de l’AMB han mantingut avui una reunió per conèixer els detalls de les obres que s’estan fent a la platja de la Mora amb l’objectiu de protegir l’estructura del col·lector de Llevant que porta les aigües residuals de Badalona i Montgat fins a la depuradora de Sant Adrià de Besòs i que impliquen la creació d’una nova escullera.

Fruit d’aquesta trobada de caire tècnic l’AMB s’ha compromès a reunir-se aquesta mateixa setmana amb el veïnat de la zona per explicar-los els detalls de les obres que s’estan fent per construir una nova escullera amb unes millors condicions que les que hi havia abans del temporal. Segons ha explicat el segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, en aquesta mateixa reunió l’AMB també informarà al veïnat sobre el tractament que s’aplicarà a la sorra que s’ha trobat amb alguns contaminants en aquesta àrea.

La platja de La Mora s’omplirà amb sorra procedent de la platja del Coco quan l’AMB acabi les obres de l’escullera per protegir el col·lector de Llevant. Foto: Comunicació BDN

Mañas ha posat de relleu el compromís del govern per portar la sorra necessària per recuperar aquest tram de platja aquest estiu, el qual com a novetat comptarà amb dos accessos fins a la sorra amb escales de fusta. També ha explicat que el Govern municipal demana al Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, que construeixi els dos espigons necessaris perquè la sorra abocada no marxi de la platja de la Mora quan hi hagi temporals i garantir la seva continuïtat. “Si totes les administracions implicades fan el que han de fer, el col·lector quedarà protegit i els veïns tindran una platja aquest estiu amb una escullera amb millors condicions i amb dos nous accessos amb escales de fusta”, ha afegit.

Cal recordar que a causa del fort temporal que es va produir al mes de gener passat, el col·lector de Llevant es va esquerdar i durant uns dies es van abocar aigües fecals al mar. Això va fer necessària una primera reparació d’urgència, que es va dur a terme la mateixa setmana. Les actuacions que s’estan duent a terme en aquests moments han de permetre que el col·lector quedi protegit davant d’altres episodis de temporals.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala