Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 3/3/2017

El Govern de la Generalitat impulsa un Pla director urbanístic per ordenar l’àmbit de les Tres Xemeneies
- El Pla, que ara es començarà a treballar, haurà d’ordenar la transformació d’aquesta zona del litoral

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha acordat avui iniciar la redacció d’un Pla director urbanístic (PDU) per ordenar l’àmbit de les Tres Xemeneies, entre els municipis de Sant Adrià de Besòs i Badalona (Barcelonès). Els alcaldes d’aquestes ciutats, Joan Callau i Dolors Sabater, respectivament, han assistit a la Comissió.

Els plans directors urbanístics són uns instruments de planejament territorial que ordenen grans peces de sòl amb un alt nivell de concreció i de detall. Es tracta d’una eina que permet ordenar àmbits estratègics del territori amb els mateixos requisits de participació i informació ciutadana que la resta d’instruments de planejament. El Departament de TES els impulsa sempre d’acord amb els ajuntaments afectats.

L’àmbit d’aquest PDU, tot i que s’anirà concretant al llarg de la seva redacció, abasta unes 28 hectàrees situades al litoral barceloní, entre la via del tren i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs fins al final de l’espai de les Tres Xemeneies.

És la zona més urbana del litoral metropolità, que des de finals dels anys 80 del segle passat ha sofert un procés de transformació que ha donat com a resultat un passeig marítim amb un caràcter marcadament cívic des de Barcelona fins a Montgat.

L’àrea de les Tres Xemeneies, on fins fa poc s’ubicaven indústries i empreses de producció energètica, ocupa una posició estratègica i molt ben comunicada dins de la ciutat metropolitana que li confereix un gran potencial per a localitzar-hi activitats. Amb el tancament de les antigues indústries, s’obre la possibilitat de repensar i transformar aquesta àrea en el marc dels processos de millora del front litoral metropolità.

Rull, al centre, flanquejat per Sabater i Callau. Als extrems, el director general d'Ordenació del Territori, Agustí Serra, i la regidora d'Urbanisme adrianenca, Ruth Soto. Foto: D.T.G.C

El procés participatiu, la base del PDU

El PDU, que redactarà la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme en coordinació amb els ajuntaments, establirà les condicions per a la remodelació d’aquest tram del litoral. Per fer-ho, tindrà en compte les conclusions del procés participatiu impulsat el 2016 pels dos municipis. Així, un Consell Ciutadà format per 100 persones de diversos sectors van participar en tres jornades de debat.

D’acord amb les conclusions d’aquest procés, els aspectes prioritaris que haurà d’abordar el PDU són:

• Assegurar la barreja d’usos en l’àmbit de les Tres Xemeneies, prioritzant el sòl per a activitat econòmica.

• Garantir la dotació d’equipaments i zones verdes, tot dignificant les existents.

• Incloure les infraestructures necessàries per assegurar la connectivitat del sector, tant entre el teixit urbà i la costa com al llarg del litoral, considerant el tramvia, la dotació de voreres per als vianants i la xarxa de carrils bici.

• Conservar les tres xemeneies com a equipament emblemàtic per a usos socioculturals. Cal recordar que les tres xemeneies i la sala de turbines de l'antiga central tèrmica van ser declarades Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs el setembre de 2016.

• Garantir la implicació de les institucions públiques en el procés de transformació de l’àmbit.

• Fomentar la informació i la participació ciutadana, així com la transparència en la gestió d’aquesta remodelació.

A fi d’articular la participació dels ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona en la tramitació del PDU i regular també els processos de participació ciutadana en els seus termes municipals, es preveu signar un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, els dos ajuntaments i el Consorci del Besòs.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala