Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 18/1/2017

Més del 80% de la població de Badalona se sent satisfeta de viure en aquesta ciutat segons una enquesta sobre serveis municipals
- La gestió municipal es valora amb una nota mitjana de 5,2 amb dos terços de la població que aprova l’actuació del govern

La gran majoria de la població de Badalona està molt o bastant satisfeta de viure en aquesta ciutat. Aquesta és una de les dades de l’enquesta encarregada pel Govern municipal amb l’objectiu de conèixer i avaluar l’opinió de la ciutadania sobre l’estat del municipi, la gestió de l’Ajuntament i els projectes de futur que avui ha estat presentada pel tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez, acompanyat per, la directora l’empresa GESOP, Àngels Pont.

L’enquesta, feta pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública SL (GESOP), es va fer el passat mes de novembre mitjançant 1.200 entrevistes telefòniques a població resident i empadronada a Badalona, a partir de 16 anys.

Els resultats de l’enquesta indiquen que el 33% de la població va manifestar estar molt satisfet de viure a Badalona; un 48,3% va dir estar bastant satisfet; un 14,2% poc satisfet; un 2,7% gens satisfet i un 1,8% NS/NC.

En relació a les expectatives de futur, el 37,2% creu que Badalona millorarà en els propers dos anys; el 37% opina que continuarà igual; el 16,9% creu que empitjorarà; i el 8,8% NS/NC. A la pregunta sobre l’evolució de Badalona en els dos últims anys, el 28,8% va dir que ha millorat; el 37,8% que està igual; el 31,6% que ha empitjorat i l’1,8% NS/NC.

L'enquesta  ha estat presentada pel tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez, acompanyat per, la directora l’empresa GESOP, Àngels Pont. Foto: Comunicació BDN.

Els aspectes més valorats per la ciutadania de Badalona són el mar i la platja, seguit de la seva gent i determinats espais de la ciutat com la Rambla i el passeig Marítim.

Pel que fa als principals problemes, els ciutadans es mostren especialment preocupats per la seguretat ciutadana, per la neteja i el manteniment dels carrers i per la immigració.

Quant a la valoració de la gestió municipal, la nota mitjana és de 5,2 amb dos terços de la població que aprova l’actuació del govern. En una escala de 0 a 10, el 37,1% aprova la gestió municipal; el 25,6% la valora amb un notable; el 3,6% li dóna un excel·lent; el 27,5% la suspèn; i el 6,2% NS/NC. Per àmbits de gestió, el transport públic, el manteniment de les platges i la recollida d’escombraries són els aspectes més valorats, amb notes superiors al sis. L’urbanisme, les obres públiques i l’aparcament són els únics àmbits de gestió que no arriben a l’aprovat.

Preguntada pel procés participatiu del PIM, la meitat de la població afirma que ha sentit parlar de la iniciativa i la gran majoria la valora positivament.

En relació a la valoració dels projectes de futur de la ciutat, la construcció de la Rambla-Canal- Port és coneguda per dos terços de la població i valorada amb una nota mitjana de 6,5. La resta de projectes tenen un nivell de notorietat inferior al 50% però obtenen valoracions superiors. La millora de l’accessibilitat dels carrers presenta una valoració de 7,7; la construcció de carrils bici un 6,9; la remodelació de la plaça Trafalgar un 6,9; la millora de la urbanització de polígons un 6,9 i l’adquisició d’un parc públic d’habitatges un 7,4.

Sobre la notorietat dels líders polítics municipals, la majoria de ciutadans afirma conèixer l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (78,7%); el regidor del PP, Xavier Garcia Albiol (97,9%); i el líder de CiU, Ferran Falcó (68,3%). Els tinents d’Alcaldia d’ERC, Oriol Lladó, i d’ICV-EUiA, Àlex Mañas, tenen una notorietat inferior al 50% i els líders del PSC i de Ciutadans inferior al 30%.

El tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez, ha expressat la seva satisfacció “en fer públics els resultats d'aquest primer baròmetre, una eina de gestió pública essencial per poder conèixer amb dades objectives l'estat d'opinió de la ciutadania". El regidor ha destacat que "l'enquesta deixa de manifest que hi ha molts reptes i un és el manteniment de l'espai públic, tal com va quedar palès també amb el resultat del pressupost participatiu, a causa de la manca d'inversió pública durant el mandat anterior". "Valorem molt positivament que la ciutadania aprovi la gestió del nou govern municipal en el seu primer any de mandat i, sobretot, que doni el seu vot de confiança en que la ciutat millorarà els propers dos anys", ha afegit.

Els resultats de l’enquesta es poden consultar al portal de transparència.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala