Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 6/10/2010

Santa Coloma serà aquest dissabte la seu de la celebració a Catalunya de la jornada del Dia Mundial de la Salut Mental
- Amb el lema “Sense por, tots contra l’estigma en la salut mental” la ciutat acullirà diferents activitats entre les que destaca l’

El parc d'Europa i el poliesportiu de La Bastida de Santa Coloma de Gramenet seran els escenaris de la commemoració, a escala de Catalunya, el proper 9 d'octubre, del Dia Mundial de la Salut Mental. La finalitat és contribuir a la conscienciació ciutadana per a la plena inclusió en la societat de les persones afectades per alguna malaltia mental.

Amb l'eslògan “Sense por, tots contra l'estigma”, a partir de les 10.00 del matí del dia 9 es desenvoluparan diverses activitats d'animació i participació obertes a tota la ciutadania. Entre els actes previstos, que tindran com a lloc de trobada el parc d'Europa, cal destacar (11.00) la cessió de la clau del nou local del Club Social Gramenet de la fundació FUNAMMENT (c. Roma, 36), acte que presidirà l'alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon.

A continuació, l'actriu Emma Vilarasau s'encarregarà de la lectura del manifest, que tindrà com a contingut bàsic la petició d'una actitud col·lectiva oberta, honesta, de respecte i d'acceptació sincera de les persones que pateixen alguna malaltia mental.

Santa Coloma serà aquest dissabte la ciutat catalana que acollirà la celebració de la jornada del Dia Mundial de la Salut Mental.Posteriorment, la consellera de Salut de la Generalitat, Marina Geli, presidirà la inauguració del mur contra l’estigma en la salut mental, un acte d'unió de les diverses institucions implicades en la inclusió de les persones amb problemes de salut mental.

A les 12.15 es realitzaran els discursos institucionals a càrrec de Xavier Trabado, president de FECAFAMM (Federació Catalana d’Associacions de Familiars i Persones amb Problemes de Salut Mental), Dolores Gómez, presidenta-delegada de Salut de la Diputació de Barcelona, Carolina Homar, directora general de l’ICASS, i Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma.

A les 12.45 s'escenificarà la caiguda del mur, que representa l'estigma de la incomprensió cap a les persones amb malalties mentals. Després es realitzarà un cercavila fins el poliesportiu La Bastida, on hi haurà un dinar; posteriorment se celebrarà el lliurament dels premis del I Concurs de cartells del Dia Mundial de la Salut Mental i l’obra de teatre “Bailar la vida”, un muntatge de l’Associació de familiars de Santa Coloma (AM.MA.ME.) dirigit per Pallapupas.

La jornada de matí al parc d’Europa comptarà amb l’animació permanent de l’Aula de Teatre Carro de Baco.

La jornada del Dia Mundial de la Salut Mental a Catalunya està organitzada la FECAFAMM, la fundació FUNAMMENT i AM.MA.ME, amb la col·laboració de diverses institucions entre les quals es troba l'Ajuntament de Santa Coloma.

Les activitats del Dia Mundial de la Salut Mental comencen aquesta tarda (18.00) a la Biblioteca Singuerlín-Savador Cabré, amb la xerrada col·loqui “Rehabilitació psicosocial i inserció laboral en les persones afectades per un trastorn mental: necessitats i realitats”. Els ponents seran el psicòleg clínic i empresari Cristóbal Colón i el terapeuta ocupacional Sergio Guzmán.

Els actes continuaran, aquets divendres 8 d'octubre (17.00) amb la inauguració al Museu Torre Balldovina de l'exposició “Silencis forçats. Les persones i els trastorns mentals”. A la Sala Miquelet del Teatre Sagarra (19.30), pacients, familiars i professionals oferiran una mostra de dansa i teatre que vol exemplificar el treball creatiu que s'està desenvolupant a nivell social i sanitari a Santa Coloma amb les persones amb problemes de salut mental.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala