Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 3/11/2016

La Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté rep la donació del quadre Parantos de la pintora badalonina Maria Niubó
- Es tracta de la segona donació que aquesta biblioteca rep del Grup REM d’artistes i intel·lectuals badalonins

El quadre Parantos de la pintora badalonina Maria Niubó quedarà permanentment exposat a la biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté a partir d’aquest mes de novembre. La donació per part de la família de l’artista badalonina es farà el proper dilluns 7 de novembre, a les 19 hores.

Maria Niubó va ser membre fundadora del Grup REM l'any 1958 juntament amb altres artistes i intel·lectuals badalonins que van portar l'art abstracte a la ciutat de Badalona, com el poeta Joan Argenté.

Parantos és el segon quadre que rep aquesta biblioteca relacionat amb el Grup Rem. El primer, La Maria Assumpta era una nau badalonina, de Josep Villaubí es va rebre l’any passat i el va donar la vídua del pintor, M. Carme Roca.

Canyadó i Casagemes-Joan Argenté és la biblioteca que té el nom d’una de les figures destacades d’aquest moviment i ha estat el lloc triat pels familiars dels dos artistes, Maria Niubó i Josep Villaubí, per compartir un tast de la seva obra amb la ciutadania.

La quarta tinenta d’Alcaldia i regidora de l’Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, ha valorat positivament que un espai públic com la biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté aculli una petita part de la memòria col·lectiva d’un moviment que va néixer en un context de manca de llibertats i ha destacat “que s’ha de posar en valor perquè forma part del patrimoni cultural badaloní”.

La Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté rep la donació del quadre Parantos de la pintora badalonina Maria Niubó. Foto: Comunicació BDN

Josep Villaubí, Maria Teresa Roca, Maria Niubó i Joan Argenté formaven part del mateix moviment artístic i intel·lectual, i compartien una concepció de l'art de les avantguardes, enfront de l'academicisme imperant en aquell moment a la ciutat.

L'entorn familiar de la Maria Niubó destaca d'ella “la seva forma d'entendre l'art, mai com a una mercaderia amb la qual es pugui fer negoci; i la seva visió ideal que l'art ha de ser l'expressió de l'artista en estat pur, sense estar mediatitzat per marxants ni per qualsevol altra activitat comercial”.

La presentació de l'acte del proper dilluns anirà a càrrec de la Margarida Abras, directora del Museu de Badalona i gran coneixedora del Grup Rem i de l'evolució de les exposicions de Belles Arts a la nostra ciutat. A continuació la família farà una lectura i tancarà l'acte la regidora Laia Sabater.

La Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté es troba situada al carrer de Jacinto Benavente, 3.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala