Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 28/9/2010

Qui va a la vaga?
- Els partits polítics adrianencs i els sindicats expressen la seva opinió davant de la convocatòria del 29-S.

Una pancarta d’EUiA-ICV crida a la vaga general el proper 29 de setembre. Foto: MSLa vaga general convocada pel proper 29 de setembre evoca molts interrogants entre la ciutadania. Els grans mitjans de comunicació obren el diàleg a partir de les declaracions dels màxims dirigents polítics i sindicals, i donen una imatge de vegades esbiaixada sobre el que pot repercutir la nova reforma laboral del govern de Zapatero. Les mesures preses pel govern central davant la crisi s’apropen més a una política de dretes que no pas a la que van prometre abans de guanyar les darreres eleccions. La jubilació als 67 i la futura congelació de les pensions, entre d’altres decisions, van ser dutes a debat en el seu moment, i ara els diversos punts de la reforma laboral es tornen a posar sobre la taula. Els partits polítics del nostre municipi i els representants sindicals del Barcelonès Nord ens ofereixen el seu particular punt de vista.

Per una banda, comptem amb els dos principals sindicats, CCOO i UGT, convocants de la vaga. Consideren que aquesta reforma laboral és una pèrdua dels drets dels treballadors i treballadores, i que són els que estan pagant els efectes de una crisi que no han provocat. “No hi ha cap batalla perduda si abans no es fa”, assegura María Gallardo, responsable de CCOO del Barcelonès Nord. Al seu torn, Gallardo afirma que aquesta vaga és necessària “per la reforma, les mesures de reajustament i pel que vindrà” i que ha de ser una vaga “molt visual”. El secretari general d’UGT Barcelonès Nord, Felipe Barrera, explica que el que fa aquesta reforma és “precaritzar el treball” i afirma que “si hi ha una resposta contundent, el govern haurà de fer enrere, tot i que ara digui que no ho farà”.

La coalició ICV-EUiA i ERC són els partits que secunden aquesta vaga general. Gregorio Belmonte, representant d’EUiA Sant Adrià, declara que aquesta reforma “empitjorarà la vida dels treballadors i treballadores”, i que si aquesta vaga general és un fracàs, “ens deixarà en una situació molt complicada”. Tanmateix, Gregorio Camacho, responsable d’ICV Sant Adrià, està convençut “de que aquesta vaga serà un èxit” i que “s’ha de secundar perquè motius n’hi ha més que suficients”. Com a responsable d’ERC Sant Adrià, Núria Arnau assegura que tot i que ens trobem en un moment complicat, “no és l’excusa per lluitar pels drets inalienables dels treballadors” i que “pel bé de Catalunya i els seus treballadors, desitgem que una gran majoria secundi la vaga general”.

A la banda contrària trobem al PSC, PP i CiU, que no donen suport a la vaga general. Cadascun d’aquestes tres partits té els seus motius propis per no fer-ho. Joan Callau, regidor d’urbanisme i membre del PSC, afirma que les mesures que s’han fet “no són agradables de prendre” però que s’han fet “per intentar facilitar la recuperació”. Des del punt de vista polític, Callau explica que se n’alegra de que “per primera vegada en una vaga general s’hagin pactat serveis mínims.” El grup municipal PP ja va refusar el suport a la vaga durant el ple municipal de setembre, però va expressar també la seva disconformitat amb la reforma laboral presentada pel govern central. Per la seva banda, Mireia Hernàndez, com a representant municipal de CiU, no creu que aquesta protesta resolgui alguna cosa ni que provoqui cap reacció, sinó que “pot arribar a empitjorar encara més la situació de moltes petites i mitjanes empreses, especialment a Catalunya”.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala