Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 07 de Juny de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 5/10/2016

L’artista Nasevo crea el perfum de Badalona a l’exposició que acollirà la Sala Josep Uclés a partir del dijous 13 d’octubre
- La mostra, que gira al voltant del sentit de l’olfacte, crea un espai per experimentar i aprofundir en les aromes de la ciutat

L’artista Nasevo crea el perfum de Badalona a l’exposició que acollirà la Sala Josep Uclés a partir del dijous 13 d’octubre El proper dijous 13 d’octubre, a les 19 hores, tindrà lloc a la sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (Francesc Layret, 78-82), l’acte d’inauguració de l’exposició Olfactorium Badalona de l’artista NASEVO, un creador que defineix tota la seva obra artística al voltant d’un dels sentits menys explorats: l’olfacte. Explorant el concepte veure/olorar – olorar/veure, la seva obra és plena de referències artístiques amb un fresc sentit de l’humor.

Per a aquesta exposició s’ha creat un espai per experimentar, aprofundir i gaudir sobre les aromes que defineixen la ciutat, i que, unides, formen el perfum únic i distintiu de Badalona que NASEVO ha creat expressament per a l’ocasió.

Per donar la benvinguda, s’han triat quatre màscares de nas en gran format per representar el cicle de les quatre estacions, els quatre elements segons els quals els clàssics dividien la matèria, i els quatre punts cardinals; a la vegada que, en aquest cas, signifiquen els quatre aromes de Badalona: Baetulo, Murtra, Mar i Anís.

Baetulo fa referència al passat romà; Murtra, a la planta que aromatitza i dóna nom al monestir de Sant Jeroni de la Murtra; Anís, per la fàbrica d’Anís del Mono, joia modernista, on encara s’hi fabrica un producte emblemàtic per a la ciutat; i Mar, tan present per al desenvolupament de Badalona com a ciutat de tradició marinera.

A partir de la classificació d’aquests quatre motius, es presenten obres de l’artista NASEVO que per iconografia, tema o estil artístic evoquen aquestes essències. El visitant podrà experimentar-ho empíricament.

Com a epíleg es presenta l’experimentació de l’artista amb l’art electrònic, una experiència espacial de 360º que evoca la relació entre el nas i l’ull.

L’exposició ret homenatge al poeta experimental Joan Brossa mitjançant una selecció de poemes literaris, a més del poema corpori que va dedicar a Badalona.

L’exposició es podrà visitar del 13 d’octubre al 8 de gener de 2017. Els horaris de la sala són de dimarts a dissabte de 16 a 20.30 hores; i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 hores, amb entrada lliure.

Activitat vinculada:

L’univers de les olors.

Dijous 3 i 24 de novembre, a les 19 h.

Diumenge 18 de desembre, a les 12 h.

Entrada lliure

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala