Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 28 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 28/9/2010

“La filosofia de l’UBSA és mantenir un model educatiu-esportiu”
- Entrevista amb Artur Saloni, president de la Unió Bàsquet Sant Adrià (UBSA)

Pregunta. Parlim de la història del club.Artur Saloni, president de l’UBSA, a l’Òptica Muralla de Sant Adrià, d’on és director comercial. Foto: MS

Resposta. La Unió Bàsquet Sant Adrià es va crear perquè en un radi molt petit, d’uns 400 metres, hi havia tres clubs de bàsquet, el Betsaida, el Sant Gabriel i el Sant Adrià. Evidentment, en la divisió hi ha la debilitat, i a la que destacava algun jugador ràpidament s’anava perquè no n’hi havia una continuitat. Es podia practicar bàsquet però no amb certa qualitat, ni en termes de formació ni de nivell perque estàvem dividits en tres parts. Per això, els coordinadors dels tres clubs van plantejar a les seves juntes la fusió. El 2004 es va fer aquesta unió però sense oficialitzar-la, només a nivell esportiu.

P. Com és això?

R. Vam treballar tan sols a nivell esportiu. Es van agrupar els 30 equips que érem en aquell moment i barrejant els jugadors per crear nivell i fer equips el més compacte possible. Aquesta unió va provocar un salt qualitatiu en quant a nivell i a formació, i es va decidir dur a terme aquesta fusió l’any següent.

P. Va ser complicada la fusió?

R. No, no va ser complicada, tot i que no havien treballat junts mai. Vam tenir el suport de l’Ajuntament i de l’àrea d’esports, que ens van animar d’alguna manera a prendre aquesta decisió. Després de cinc anys estem molt satisfets, hem deixat tot allò que ens interessava perquè vam marcar una filosofia de treball que no hem abandonat mai.

P. Quina és aquesta filosofia?

R. La nostra filosofia és que aquest és un projecte educatiu-esportiu, en aquest ordre. És a dir, nosaltres volem que els nens facin esport, que tinguin la suficient motivació per continuar jugant a bàsquet en un club de nivell i competitiu. Però el més important és que la nostra voluntat és formar-los com a persona. L’esport és una excusa per formar persones.

I si no volen jugar a bàsquet, el més important és que facin esport, el que sigui. No em canso de repetir que tinc una relació extraordinària amb la gent del futbol del Sant Gabriel, amb l’Adrianense, amb la lluita, amb els dels escacs, amb el waterpolo, etc. Em sembla perfecte i admiro la gent que treballa de manera altruista a la ciutat de Sant Adrià perquè sé el que costa fer les coses altruistament.

El que volem és que els nens facin esport, que no estiguin al carrer sense fer res. Per això, també hem arribat a un acord amb l’AMPA del Col·legi Amor de Déu per vincular el seu projecte amb el nostre i que els nanos tinguin una continuïtat, que els que tinguin qualitat i ganes puguin aspirar a competir.

Nosaltes fins els 18 anys no demanem guanyar partits. Demanem sacrifici, col·laboració, compromís, solidaritat, esforç, etc.

P. I a partir dels 18 anys?

R. A partir dels 18 anys, que entrem a la categoria de sènior i sub-21, que ja són majors d’edat, els diem que volem guanyar. Perquè hem de ser competitius per mantenir la nostra màxima de tenir el cent per cent de jugadors de Sant Adrià. La nostra intenció és que els nens començin al club i arribin fins el sènior i continuin a l’UBSA. Si no tenim nivell ja fitxarem algú de fora fins que la cantera no doni el nivell que necessitem. O com aquest any, que hem incorporat a l’equip sènior dos jugadors de la nostra cantera, i això reflecteix el treball ben fet. El club no aspira a estar a l’ACB, això són il·lusions, tot i que ens agradaria. Però no estem per això.

P. A quina categoria competeix el sènior?

R. A Copa Catalunya, i a la categoria de sota tenim el sènior B. L’equip sub-21 juga a categoria preferent. Entenem que és la nostra categoria, és el nostre nivell pels jugadors que tenim, que són el 95% de Sant Adrià, de l’entorn o que porta molts anys amb nosaltres. I estem molt contents amb això perquè tal i com et deia abans nosaltres estem aquí per treballar per la gent de Sant Adrià, per continuar amb aquest projecte educatiu-esportiu. Tot i que també haig de dir que som un club obert a tothom.

P. Quants nens hi ha al club actualment?

R. L’any 2010 tenim 240 jugadors inscrits amb llicència federativa, i a l’escola hi ha entre 50 i 60 nens.

P. Quants equips en total?

R. 23 equips federats, més l’escola, que té una estructura diferent. Hi ha un director i vuit entrenadors.

P. De quina edat són els nens a l’escola?

R. Dels 4 als 7 anys, perquè als 8 ja poden competir. A l’escola es juga, no competeixen, només s’introdueixen a l’esport.

P. Quan es crea el Torneig Ciutat de Sant Adrià?

R. El torneig es va crear el segon any per fer que els nanos de l’UBSA fossin els protagonistes. Des del primer torneig vam veure que teniem la capacitat per organitzar un torneig amb cara i ulls que pot repercutir tant en imatge com en prestigi. Any rere any hem anat incrementant el nivell dels equips i aquest any la veritat és que va ser una mini Copa, amb equips com el Barça, la Penya, el Baskonia.Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala