Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 19 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 27/9/2016

Les tres xemeneies ja són Bé Cultural d'Interès Local
- Ho va ratificar ahir el ple amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció del PP

Les xemeneies i la sala de turbines s'ha són Bé Cultural d'Interés Local. Foto: MSLa Plataforma per la conservació de les tres xemeneies de Sant Adrià considera que el 26 de setembre és una data històrica per la ciutat. Han passat 15 anys des de que les Dones del Futur demanessin que l'estructura fos declarada "Signe d'indentitat de Sant Adrià". Com recorden en un comunicat, "demà farà exactament 14 anys de l'obertura del primer expedient de catalogació per part del consistori. I al desembre farà 4 anys de l'inici de les obres d'enderroc que van mutilar l'interior de la tèrmica i fer desaparèixer les estacades amb els seus tubs d'aspiració". Després d'un camí molt llarg, ahir a la tarda el ple va declarar definitivament les tres xemeneies i l'edifici de la sala de turbines com a Bé Cultural d'Interès Local gràcies al vot favorable de tots els grups i l'abstenció del PP. El seu cap de llista, Chuso García Bragado, va lliurar a l'alcalde una petició sobre l'estat de l'estrucutra i el risc de mantenir-la. "La vam presentar el 18 d'abril, però encara no hem obtingut resposta". La resta de grups van demanar que s'accelerés el procés per trobar-li un ús i no fer encara més gran el seu deteriori. L'alcalde, Joan Callau, va afirmar que recentment ha visitat l'estructura el conseller de cultura, Santi Vila, i s'ha compromés ha implicar-se en el projecte per trobar un ús a les tres xemeneies. "Primer hem de tenir un pla d'usos i després portar les idees", va manifestar Callau, que també va explicar que el Consorci del Besòs ha demanat un estudi per saber el cost de la posada a to de l'estructura.

Amb l'aprovació d'ahir, acaba un procés legal que es va iniciar a principis d'any després d'un informe presentat per la Diputació de Barcelona i que s'ha allargat més enllà de l'estiu per la necessitat de respondre les al·legacions tècniques i jurídiques presentades per Endesa i que s'han desestimat. Ara queda per resoldre un altre punt. El passat mes d'abril, la companyia elèctrica va proposar la cessió gratuïta de l'edifici a l'Ajuntament. El consistori encara no ha respost aquest oferiment perquè, com afirma Ruth Soto, regidora d'urbanisme, s'ha encarregat un informe a una empresa externa per tal de conèixer el cost de la posada al dia de l'estructura.   

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala