Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 19 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 5/9/2016

«Amb la nostra feina matem temporalment molts del problemes que ens envolten»
- Entrevista a David Sancho, pallasso de la companyia de circ Passabarret, que actuarà a la Plaça de la Vila, el dia 9 a les 17 h.

Pregunta. Expliqueu-me la història de la Companyia Passabarret. Per què aquest nom, qui en forma part i quan i per què es va crear?

Resposta. Tot va començar l’any 1995, i sense saber-ho ens hem convertit en la companyia d’espectacles de circ de carrer degana del Camp de Tarragona. La primera actuació la vam fer passant el barret, i es va quedar el nom: Passabarret. Ara bé, no el vam tornar a passar fins 18 anys després, en una actuació benèfica. Imagino que la Fira Tàrrega i la progressiva proliferació d’artistes de carrer de l’època ens van empènyer a crear una cosa mai vista a Tarragona i així es fa fundar la nostra companyia.

P. Què us diferencia de la resta de companyies de circ?

R. Som massa pallassos per fer circ, i massa cirqueros per ser pallassos. El nostre petit segell es centra en el treball dels personatges, que passen per damunt de la tècnica circense per poder explicar el contingut dels nostres espectacles i sobretot fer riure. Busquem l’entreteniment i sortim a proposar, cercant constantment la complicitat amb els adults.

P. La nostra societat sembla un circ. És millor mirar-la amb humor que amb desesperació?

R. La nostra societat no sembla un circ. Si s’hi assemblés seríem molt més feliços! M’agrada pensar que amb la nostra feina matem temporalment molts dels problemes que ens envolten a tots...

P. Es tracta bé al nostre país el circ? Sembla que encara no ens ho prenem seriosament.

R. El nostre país el tracta molt bé! Ens ho diu el públic a cada funció, amb la seva mirada, la seva passió i les seves ganes de gaudir-lo. La nostra Administració, però, no el tracta igual. Queda molt de camí perquè s’entengui el circ com una art escènica equiparable al teatre o la dansa. El circ és com el germà petit.

P. Què us omple més quan feu un espectacle al carrer?

R. La sensació de llibertat i poder mirar als ulls al públic.

P. Els infants tenen més intel·ligència emocional que els adults?

R. No té per què. El que passa amb els infants és que és un públic extremadament intel·ligent i, d’alguna manera i sense saber-ho, una mica cruel. I encara més al carrer. L’actitud dels nens jutja el teu espectacle. Quan durant l’espectacle els nens no estan al cas, parlen entre ells, s’aixequen i fins i tot marxen, t’estan dient que l’espectacle no està bé. No hi ha millor jutge que els infants. Són clars, purs i transparents. El repte d’agradar als nens és un dels quals més m’agrada.

P. Costa mantenir l’atenció dels nens i nenes en aquesta època amb tantes distraccions digitals?

R. No pas! A les nenes i els nens els hi agraden molt les coses noves. El circ sempre és un llenguatge nou per ells, i hi ha una màgia inexplicable que fa que als petits els hi agradi molt el circ. Potser per això, nosaltres ens centrem una mica més amb els pares, i creem lligams amb ells... al final encara són els pares els que trien quin espectacle van a veure.

P. Quin espectacle portareu a la plaça de la Vila el pròxim 9 de setembre?

R. Venim amb ‘Tandarica Circus’, el nostre espectacle bandera. Portem dotze temporades amb aquest show, i cada dos o tres anys el renovem pràcticament sencer. L’hem fet amb músics, sense músics, itinerant, fixe, amb primeres espases del món del pallasso com en Jango Edwards, amb qui vam fer l’espectacle durant dos anys... La versió actual té números d’aeris, llançament de ganivets o fins i tot una canonada a l’estómac. Ens ho passem molt bé fent-lo.

P. Què li diríeu als adrianencs/adrianenques perquè vagin a veure el vostre espectacle?

R. Sempre diem que en aquest espectacle ens juguem la vida a cada representació. Potser els hi diríem que no esperin a veure’l una altra vegada... cada funció pot ser l’última!Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala