Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 21 de Gener de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 26/8/2016

Comença la restauració de les tres barques de propietat municipal que hi havia a la platja dels Pescadors
- Els treballs de recuperació de les embarcacions està previst que s’acabin a finals de setembre i tenen un cost de 6.000 euros

Badalona està fent un pas més per recuperar un element intrínsec del patrimoni històric local mariner. Aquesta setmana han començat els treballs de restauració de les tres barques de pesca de propietat municipal que es trobaven ubicades a la platja dels Pescadors, just davant del bell mig de la Rambla.

Aquests treballs de restauració s’estan portant a terme en un espai que Marina Badalona té al Port de la ciutat i que ha cedit gratuïtament. Les feines de recuperar les naus duraran un mes aproximadament a partir d’ara i tenen un cost de 6.000 euros per barca, diners que van a càrrec de l’Ajuntament de Badalona. Un cop restaurades, les barques tornaran a ser dipositades a la platja dels Pescadors.

Les barques, que presentaven un aspecte força degradat a causa de les inclemències meteorològiques, l’efecte corrosiu de l’aire marí i, sobretot, els actes incívics, van ser retirades el passat 8 d’agost. Les feines de restauració han començat amb la retirada de les estructures exteriors de ferro, així com de tots els claus i cargols. En aquests moments s’està polint tota la superfície de fusta per eliminar-ne totes les impureses. Posteriorment s’hi estendrà una capa de fibra de vidre i, finalment, es pintaran amb el foli i matrícula originals.

El regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha explicat que “la restauració de les barques de la platja dels Pescadors era una prioritat del govern municipal i s’inclou en el projecte de remodelació integral d’aquesta platja”. “Amb aquests treballs recuperem també els records de la Badalona marinera, tan important en la història econòmica i social de la ciutat. Aquestes barques, una d’elles de 1933, sortien diàriament al mar, tenen una història humana al darrera i el govern vol conservar aquesta memòria per explicar-la a les noves generacions”, ha afegit.

Els treballs de recuperació de les embarcacions està previst que s’acabin a finals de setembre i tenen un cost de 6.000 euros per barca. Foto: Comunicació BDN

Remodelació i millora de la platja dels Pescadors

El Ple de l’Ajuntament de Badalona del passat 26 d’abril va donar compte de la Resolució de l’Alcaldia per la qual es creava la Comissió de treball per a la remodelació i millora de la platja dels Pescadors. L’objectiu d’aquesta Comissió ha de ser redactar un projecte de remodelació i millora d’aquesta zona del litoral badaloní..

La platja dels Pescadors es troba en el tram central de la costa de Badalona i històricament ha estat el centre neuràlgic de totes aquelles activitats relacionades amb el mar que s’han fet a la ciutat. Mentre que al sector sud es concentrava l’activitat industrial, en aquesta platja es portaven a terme activitats com els banys, la pesca, les drassanes i l’esport nàutic.

Amb el pas del temps s’han anat abandonant moltes d’aquestes pràctiques quedant, només de manera testimonial, el de la pesca amb presència de petites barques, que són les que ara s’estan restaurant, i de l’edifici amb “màquina” per a treure-les de l’aigua.

Entre les funcions d’aquesta Comissió de treball hi ha el de definir una proposta de museïtzació de la zona ocupada fins avui per les barques, tot incorporant en aquesta proposta aquells elements que recordin la relació de la ciutat amb el mar.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala