Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 17 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 25/7/2016

El grup municipal CiU a Sant Adrià, actualment Partit Demòcrata Català, proposa buscar solucions a la problemàtica de la gent sense sostre a la ciutat
- Presentarà les seves idees en una moció al ple d'aquesta tarda

A Sant Adrià de Besòs, com a moltes poblacions del nostre entorn, és palpable la problemàtica que pateixen moltes persones soles sense sostre que malviuen al carrer.

En el recompte de gent sense sostre que es va dur a terme per un grup d’entitats i de voluntaris el passat 18 de maig, a Sant Adrià es varen localitzar 31 persones dormint al carrer. La majoria eren homes dels quals, segons les dades facilitades pel mateix Ajuntament, tretze dormien al ras, set estaven sota cobert i set dormien en cotxes, i quatre més tancats en algun caixer. La situació de cadascun d'ells és molt diversa i en alguns casos rebutgen d'entrada cap ajuda.

Xavier Soley, regidor del Partit Demòcrata Català (fins ara CDC) i portaveu del grup CiU, assenyala que evidentment moltes d’aquestes persones no són de la nostra ciutat però malviuen en algunes de les nostres places i espais lliures.

La moció proposada al Ple d’aquest mes de juliol, va dirigida a buscar solucions efectives per donar respostes a un problema complexe, que genera molt sovint queixes veïnals, com és el cas del barri de Sant Joan Baptista.

El grup municipal CiU a Sant Adrià, actualment Partit Demòcrata Català, proposa buscar solucions a la problemàtica de la gent sense sostre a la ciutat. Foto: XS

- Recurs de primera acollida nocturna i bossa d’habitatges

Segons Soley, “Una ciutat de 35.000 habitants com Sant Adrià, ha de poder disposar d’algun tipus de recurs d'urgència per atendre aquestes persones i tenint en compte que aquest no es nomes un problema local, caldrà cercar el suport del Consell comarcal o de l’Area Metropolitana”.

Segons el regidor, la solució no passa únicament per l’expulsió d’aquestes persones de la via pública o l’enduriment de les ordenances municipals per fer-los fora, “calen unes mesures que contemplin la creació de recursos on poder derivar a aquestes persones sense sostre, encara que molts d’ells hi siguin reacis a aceptar-les".

En aquest sentit aquesta moció proposa, d’una banda, que aquestes iniciatives comptin amb el suport de les administracions supralocals. A més, es necessària la participació de les entitats del Tercer Sector especialitzades puguin treballar i col.laborar en aquest projecte.

En aquest sentit, la moció planteja que s'estudii posar a disposició un espai per instal.lar un recurs d’acollida nocturna d'urgència i temporal i que, en el marc de la Taula d'habitatge pugui contemplar-se una bossa d’habitatges on poder derivar aquestes persones sense sostre, per tal que des d’allà se’ls pugui ajudar a la seva inserció laboral i social a través de les entitats del Tercer Sector.

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala