Publicitat
Publicitat
Publicitat

Divendres, 07 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 22/9/2010

Resum del ple municipal del 20 de setembre
- Mireia Hernàndez jura el seu nou càrrec

El ple de setembre va estar carregat de novetats i es van Mireia Hernàndez va jurar el seu càrrec com a nova regidora de CiU. - Foto: Montse Pallarèsdiscutir diverses mocions sobre la taula. La nova regidora pel grup municipal CiU, Mireia Hernàndez, va jurar el seu càrrec al consistori i se li va donar la benvinguda en presència de personalitats com Josep Espar, Felip Puig i Roser Maragall. “Sóc aquí per servir a la ciutadania de Sant Adrià, i em deixaré la pell intentant-ho”, va prometre Hernàndez.

Sobre la qüestió de la nova reforma laboral del govern central, la coalició ICV-EUiA va quedar sola davant la moció de proposta de vaga general el proper 29 de setembre. No van rebre el recolzament de la resta de partits polítics, amb la qual cosa la moció va ser rebutjada.

Es va presentar una moció de suport al poble gitano i de condemna al govern de Sarkozy per les deportacions realitzades en els últims mesos. Gregorio Belmonte, responsable d’EUiA Sant Adrià i regidor de solidaritat, va defensar la dignificació de les persones i va denunciar “la tibiesa en la resposta de la Unió Europea” en referència a les actuacions del govern francès. Al seu torn, va titllar d’irresponsable al PP amb la seva actitud en aquest tema sobretot a la veïna ciutat de Badalona. Per la seva banda, Salvador Aragall, del grup municipal PP, va acusar aquesta moció d’electoralista tot afirmant que “cal que es prenguin mesures quan hi ha problemes de convivència”, i va acusar al PSC d’haver expulsat a un campament de gitanos romanesos fa un temps. L’alcalde adrianenc, Jesús María Canga, va fer una aclaració sobre aquest assumpte, tot senyalant que els Serveis Socials hi van actuar de forma convenient i que això que afirmava era “una mentida perillosa”.

La següent polèmica va venir amb la moció que insta al PP a retirar el recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs. Isabel Marcuello, com a regidora de polítiques de gènere, va recordar que “la llei no obliga, atorga drets a les dones” i que “és una lliure decisió íntima per a decidir o no la maternitat”. CiU es va abstenir pel fet de que presentar un recurs al Tribunal Constitucional és un dret per a tots.

Es van aprovar per unanimitat les propostes relatives a adherir-se a la declaració institucional de suport a la dona iraniana Sakineh Mohamadi Ashtiani, i al Pla integral de lluita contra el tràfic de dones, nens i nenes. Així doncs, es van declarar com a festius locals per l’any vinent els dies 8 de setembre i dos de maig.

Al finalitzar el ple, es va fer un minut de silenci pel regidor del PP José Luís Ruiz Casado, assassinat per ETA l’any 2000.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala