Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 21 d'Agost de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 7/7/2016

Es recapten prop de 5.000 ¤ a la 1a Ruta Solidària per l’ELA que es destinaran a la recerca de la malaltia
- Hi van participar més de 1.200 persones en tot un èxit de participació i organització

L’alcalde, Joan Callau, i José Luis Blanco, director del Club Atletisme La Sansi van lliurar ahir el taló de 4.918 € obtinguts gràcies a les inscripcions a la 1a Ruta Solidària per l’ELA, a la Plataforma d’Afectats per l’ELA i la Fundació Miquel Valls.

La Ruta, celebrada el passat 19 de juny, va consistir en una cursa de 10 km i una caminada de 5, per llocs emblemàtics de Sant Adrià. Va assolir un èxit de participació ja que s’hi van inscriure 1.200 persones. L’objectiu d’aquesta iniciativa de l’ultrafondista adrianenc, Alberto de la Guía, era visibilitzar la malaltia i recaptar fons per a la recerca.

Durant l’acte de lliurament, celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, l’Associació de Comerciants també va fer la donació de dues guardioles amb les aportacions voluntàries dels ciutadans i ciutadanes fetes en el marc de la Fira de Comerç al Carrer que va tenir lloc els dies 18 i 19 de juny.

La recaptació de la cursa i de la caminada solidàries se suma als més de 4.000 € recollits per diverses entitats de Sant Adrià que des del passat mes d’abril han organitzat un ampli ventall d’activitats lúdiques i culturals per donar suport a la Ruta.

En total, s’han superat els 9.000 €, que es destinaran a finançar projectes de recerca de la RedELA i a l’àmbit social (equip de psicologia, teràpia ocupacional, etc.) i a la investigació de la Fundació Miquel Valls.

Es recapten prop de 5.000 € a la 1a Ruta Solidària per l’ELA que es destinaran a la recerca de la malaltia. Foto: Comunicació SAB

La Fundació Miquel Valls (http://www.fundaciomiquelvalls.org/ca/) és actualment l’única entitat sense ànim de lucre a tot Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i per oferir suport a les seves famílies. Lluita contra la malaltia promovent-ne la investigació.

La Plataforma de Afectados de ELA (http://www.plataformaafectadosela.org/) és una organització de malalts, familiars i amics que va néixer fa vuit anys per tal de promoure la

recerca i difondre el coneixement de la malaltia. Durant aquest temps, han estat moltes les accions que han impulsat, de les quals cal destacar la campanya de visibilitat ‘L’ELA existeix’, que ha rebut diversos premis i que té el rècord de ser la campanya publicitària que ha aconseguit més suports de personalitats públiques, ja que més de 160 personatges del món de l’esport, la cultura i els mitjans de comunicació s’han fotografiat amb la samarreta de la campanya.

La RedELA (http://redela.org) és una associació impulsada per persones afectades per esclerosi lateral amiotròfica, tant de la Plataforma de Afectados de ELA com de fora, per aconseguir fons. Aquests fons es dediquen a dos objectius: finançar projectes de recerca i constituir una xarxa d’investigadors d’aquesta malaltia a tot Espanya que en faciliti la coordinació. Els fons de RedELA provenen, d’una banda, de l’aportació mensual que fan les persones malaltes, els seus familiars i amics (uns 25 € al mes, encara que cadascú pot aportar-hi la quantitat que pot), i d’altra banda, de l’organització d’actes culturals, esportius, etc. per tot el territori espanyol, desenvolupats per afectats, col•laboradors i voluntaris.

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala