Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 15 de Juliol de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 8/6/2016

Es presenta la 1a Ruta Solidària per l’ELA
- Aquesta iniciativa té com a fita donar a conèixer l’Esclerosi Lateral Amiotròfica i recaptar fons per a la recerca de la malaltia

Avui s’ha presentat la 1a Ruta Solidària per l’ELA, una cursa i una caminada popular, que tindrà lloc el proper diumenge 19 de juny, una data molt propera al Dia Internacional de la ELA (21 de juny)

A l’acte hi ha assistit Juan Carlos Ramos, regidor d’Esports de Sant Adrià; Isabel Rojas, membre de la Plataforma Afectados de ELA; Anna Rigola, de la Fundació Miquell Valls; Alberto de la Guía, ultrafondista i José Luis Blanco, president del Club La Sansi.

Juan Carlos Ramos ha agraït la seva col·laboració als patrocinadors, entitats i a tothom implicat, i ha destacat que Sant Adrià es torna a mostrar com a ciutat amb “una sòlida cultura de l’esport de base i amb un inqüestionable tarannà solidari”. L’ultrafondista Alberto de la Guía, de qui ha sorgit aquesta iniciativa, ha senyalat que l’objectiu és “donar a conèixer la malaltia i recaptar-ne fons per a la investigació”. La idea original del corredor adrianenc era fer una cursa de 70 km. i que la gent pogués fer els kilòmetres que volgués i fent una aportació segons el kilometratge, però el poc temps i les dificultats de coordinació ho han fet impossible. Tot i que no ho descarta per properes edicions. De la Guía ha volgut donar les gràcies a la regidora de MES, Isabel Marcuello, que el va posar en contacte amb la malaltia i amb la Isabel Rojas. "El millor de tota aquesta iniciativa es haver pogut conèixer la Isabel Rojas i la Paquita".

Fotografia de família dels participants de la presentació de la 1a Ruta Solidària per l'ELA. Foto: MS

Anna Rigola ha explicat que els diners que es recaptin per a la Fundació Miquel Valls aniran destinats a projectes de recerca però sobretot a “l’àmbit social de la Fundació (equip de psicologia, terapia ocupacional, etc)”. 

Isabel Rojas ha parlat dels objectius de la Plataforma Afectados de ELA i de la tasca que ha fet per donar a conèixer la malaltia i sobretot ha destacat la importància d’iniciatives com la 1ª Ruta Solidària. “Hi ha petits projectes que per manca de finançament es queden aturats, el que es recapti anirà destinat a aquests programes d’investigació”. Rojas s'ha manifestat molt "orgullosa de Sant Adrià".

La Ruta Solidària per l’ELA -organitzada per la Plataforma Afectados de ELA, la Fundació Miquel Valls i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, amb la col·laboració del Club La Sansi- inclou una cursa popular de 10 km i una caminada de 5 km per llocs emblemàtics del municipi, perquè tothom hi pugui participar. La sortida serà a la plaça de la Vila just davant de l’Ajuntament, a les 10 h i a les 11.30 h respectivament. El recorregut vorejarà el riu Besòs fins a la platja del Fòrum de Barcelona i tornarà altre cop fins a la plaça de la Vila.

Pel que fa a la recaptació, tota la de la caminada (cost d’inscripció 3€) i 4€ dels 12€ d’inscripció dels 10 km aniran destinats a la Fundación Miquel Valls i l’associació RedELA, a més dels diners recaptats durant aquests darrers dos mesos gràcies a les activitats programades per diverses entitats de la ciutat. José Luis Blanco, president del Club La Sansi, ha destacat durant la presentació que “s’espera arribar a les 1.500 inscripcions, 1.000 per la cursa i 500 per la caminata, tot i que esperem que molts participants de la cursa se sumin després a la caminata”.

Els promotors de la iniciativa, amb Alberto de la Guia, Isabel Rojas i Isabel Marcuello, entre altres. Foto: MS

Els 10 km seran totalment plans, puntuarà per la lliga Championchip i el calendari de La Sansi 2016. Tot i que serà una cursa totalment popular, els participants rebran una samarreta tècnica, un estudi plantar gratuït i una bossa d'obsequis dels patrocinadors principals. A més, tindran avantatges com ara el seu nom al dorsal, un cronometratge amb Championchip, calaixos de sortida segons la marca, aspersors al km. 3,5, avituallament als kilòmetres 5 i 7,5 i a la meta amb aigua o Aquarius, entrenaments programats, vídeos de sortida i arribada, guarda-roba, vestidors i dutxes, pàrquing gratuït, oferta hotelera, més de 2000 fotografies gratuïtes, assegurances, assistència sanitària amb metge i altres sorpreses. En finalitzar es farà un sorteig entre tots els participants, els quals podran participar-hi automàticament amb el seu número de dorsal de la cursa. Per a més informació i inscripcions podeu entrar a la web de la cursa (www.cursasantadria.com)

La RedELA (http://redela.org/) és una associació impulsada per persones afectades per Esclerosi Lateral Amiotròfica, tant de la Plataforma de Afectados de ELA com de fora, per aconseguir fons. Aquests fons es dediquen amba dos objectius: finançar projectes de recerca i constituir una xarxa d’investigadors d’aquesta malaltia de a tot Espanya que en faciliti la coordinació. Els fons de RedELA provenen, d’una banda, de l’aportació mensual que fan les persones malaltes, els seus familiars i amics (uns 25 € al mes, encara que cadascú pot aportar-hi la quantitat que puguipot),; i d’altra banda, de l’organització d’actes culturals, esportius, etc. per tot el territori espanyol, desenvolupats per afectats, col·laboradors i voluntaris.

Recorregut de la cursa de 10 km. per la ciutat de Sant Adrià.

La Fundació Miquel Valls (http://www.fundaciomiquelvalls.org/ca/) és actualment l’única entitat sense ànim de lucre a tot Catalunya que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i per oferir suport a les seves famílies, a més de lluitar contra la malaltia promovent-ne la investigació de la mateixa.

La Plataforma de Afectados de ELA (http://www.plataformaafectadosela.org/) és una organització de malalts, familiars i amics, que va néixer fa vuit anys per tal de promoure la recerca i difondre el coneixement de la malaltia. Durant aquest temps, han estat moltes les accions que han impulsat, entre d’altres cal destacar la campanya de visibilitat ‘L’ELA existeix’, que ha rebut diversos premis i que té el rècord de ser la campanya publicitària que ha aconseguit més suports de personalitats públiques, ja que més de 160 personatges del món de l’esport, la cultura i els mitjans de comunicació s’han fotografiat amb la samarreta de la campanya.

 

 

Notícies RelacionadesHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala