Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 14 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 26/5/2016

El port de Badalona es convertirà en un gran poliesportiu a l’aire lliure amb la fira ‘Inicia’t’
- Presentada la primera edició d'aquesta Fira de la Nàutica que omplirà d'activitats la zona portuària del 9 al 12 de juny

Es presenta la primera edició d’aquesta Fira de la Nàutica i els seus oficis, que omplirà d’activitats la zona portuària i el litoral badaloní del 9 al 12 de juny. Foto: JP

El govern de Badalona treballa perquè el Port esportiu i pesquer sigui un equipament obert a tota la ciutadania, especialment a les escoles i els instituts així com a les entitats, i es desenvolupi com un gran poliesportiu a l’aire lliure. Així ho ha manifestat l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater, en l’acte de presentació de la fira ‘Inicia’t, la Fira de la Nàutica i els seus oficis’, que es desenvoluparà des del dijous 9 de juny i fins al diumenge 12.

L’alcaldessa ha manifestat que “esport i educació són dos pilars fonamentals de l’acció de govern municipal i per això el repte d’aquesta fira és mostrar les possibilitats formatives i professionals dels oficis relacionats amb el mar i que molts joves poden aprendre, com per exemple ser fuster nàutic”. “Aquesta serà una fira d’iniciació, de descoberta, on molts d’aquests joves agafaran per primera vegada una pala de rem, es posaran a dins d’un caiac o traginaran una vela. Molts d’ells descobriran en aquesta fira els estudis de nàutica i el potencial lúdic i esportiu que té el Port de Badalona”, ha afegit.

El regidor de l’Àmbit de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, ha explicat que “en el conjunt d’empreses que hi ha al Port hi treballen 150 persones, la qual cosa demostra que és el principal jaciment d’ocupació que tenim a Badalona ara mateix”. “Un altre dels avantatges del Port és que té al costat 65 hectàrees de sòl industrial que el Govern vol que siguin un clúster d’activitats relacionades amb el mar, és a dir, una base d’activitats nàutiques que ofereixi feina i formació a la ciutadania”, ha afegit.

Fira d’aproximació a l’activitat nàutica

Inicia’t, la Fira de la Nàutica i els seus oficis se celebrarà al Port de Badalona els dies 9, 10, 11 i 12 de juny amb una interessant vocació d'obrir la nàutica, en tots els seus vessants, al públic no iniciat. L'objectiu és aconseguir establir una base de nous aficionats a la mar a través dels esports nàutics més accessibles (caiac, pàdel surf, rem, vela lleugera ...) però també la de mostrar les diferents disciplines que poden desenvolupar-se professionalment al sector nàutic amb una àmplia oferta formativa adreçada especialment a joves d'entre 14 i 18 anys.

Organitzada per Marina de Badalona, societat que gestiona el Port de Badalona, amb el suport de l'Ajuntament de Badalona, la fira Inicia't compta amb la col·laboració de múltiples agents, com els industrials i professionals associats a ADIN, la Facultat de Nàutica de Barcelona (UPC) i els operadors i entitats que s'han constituït i desenvolupat al recinte, com l'Associació d'Amics del Quetx Ciutat Badalona, la Confraria de Pescadors i la Base de Pesca Artesanal i Proactiva, amb la seva ONG Proactiva Open Arms.

Una visita activa i pràctica

Inicia't, la fira de la nàutica i els seus oficis, comptarà amb un innovador programa que permetrà al públic passar-s'ho bé durant la seva visita alhora que accedeix a una informació de gran interès sobre les sortides professionals vinculades al mar i la nàutica.

A més de l'exposició de productes i serveis nàutics: embarcacions, xàrter, equipament, accessoris, etc, d'empreses relacionades amb la nàutica d'iniciació, la fira Inicia't comptarà amb un nombrós grup d'estands de participació activa. És a dir, s'han organitzat una sèrie de "Reptes" en què és "reptarà" el visitant a realitzar una determinada activitat a l'aigua o en sec, alguna manualitat o qualsevol altre tipus de prova pràctica o mental. Entre els visitants que hagin realitzat tots o algun dels reptes suggerits pels estands, es sortejaran diferents premis que es donaran a conèixer el diumenge 12 de juny, just abans de la clausura del certamen.

Paral·lelament, la Fira Inicia't acollirà al seu recinte l'àmplia oferta que actualment hi ha al mercat pel que fa a sortides professionals nàutiques. Així, comptarà amb la col·laboració d'experts i responsables de la Facultat de Nàutica de Barcelona, de l'Escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya, Tecnocampus, Institut Nàutic de Barcelona, Proactiva i Proactiva Open Arms, entre d'altres. Aquesta informació s'acompanyarà de visites guiades al varador, a la Confraria de Pescadors, a la Salvamar Mirtaka i a les instal·lacions professionals d'empreses de refit del Port. A més la fira comptarà amb diverses demostracions i tallers pràctics de nusos, de meteorologia, fusteria nàutica, primers auxilis o pesca esportiva, entre d'altres.

A l'àmbit de les conferències s'ha confirmat ja la presència d'Eulàlia Pujol, responsable de Salvament Marítim de Barcelona i també la dels socorristes de Lesbos; a més s'organitzaran diverses tertúlies sobre oficis del mar, orientació professional i perfils de la mar, i hi haurà una àrea per a la demostració i presentació de productes.

Per descomptat, els assistents podran practicar algun dels esports nàutics que estaran en exposició durant els quatre dies: batejos de rem i caiac, de vela J80, pàdel surf, motos aquàtiques i navegació en el quetx clàssic Ciutat de Badalona.

A més, l'agenda d'aquest certamen inclou la celebració del Marina Day el dissabte 11 de juny, una jornada de portes obertes que se celebrarà de forma simultània en molts ports d'Espanya i que Badalona ha integrat dins de la fira Inicia't perquè s'adapta perfectament a la filosofia de l'esdeveniment. El diumenge 12 de juny es reforçarà el programa amb activitats en el marc de la Festa del Mar de Badalona, cita molt consolidada a la ciutat orientada a posar en valor el vessant ambiental de l'univers nàutic.

Disponibilitat d'amarratges

L'organització ha posat al servei d'usuaris i clients diversos amarratges gratuïts a Marina Badalona que se serviran, segons disponibilitat, per als quatre dies que dura la fira.

A la pàgina web www.iniciatbadalona.cat es poden trobar totes les actualitzacions de la fira, amb el seu programa d'activitats, agenda cultural, i informacions d'interès. Per apuntar-se a alguna activitat de les moltes que es desenvoluparan durant la fira el visitar pot enviar un correu a: info@iniciatbadalona.cat o bé a events@marinabadalona.cat per tal que li reservin una hora per practicar-la. Al programa general inclòs al web s'indica el gestor directe amb qui contactar i validar amb més rapidesa la disponibilitat de places.

 Es presenta la primera edició d’aquesta Fira de la Nàutica i els seus oficis, que omplirà d’activitats la zona portuària i el litoral badaloní del 9 al 12 de juny. Foto: Monmar Comunicació

 

 

Notícies Relacionades


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala