Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 19 de Febrer de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 9/5/2016

Badalona farà per primera vegada un recompte de les persones sense sostre que dormen al carrer
- L’Ajuntament i les entitats socials de la ciutat fan una crida a la ciutadania perquè s’apunti com a voluntària

La nit del 18 al 19 de maig es farà a Badalona per primera vegada un recompte de les persones sense sostre que dormen al carrer. La iniciativa la portaran a terme l’Ajuntament de Badalona, la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona, la Comissió de Cultura de Llefià i les entitats socials que treballen amb el col·lectiu de sense sostre a la ciutat, com són la Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, la Fundació Acollida i Esperança, Creu Roja i la Fundació Mambré.

El ‘Recompte Badalona 2016’ servirà per saber quantes persones dormen al ras als carrers de la ciutat i la seva distribució per barris. En aquest sentit, la Fundació Arrels, amb àmplia experiència en el treball social amb persones sense llar, està participant en aquest projecte, aportant el seu coneixement i experiència en l’organització de recomptes d’aquest tipus, com la que es farà a Barcelona la mateixa nit.

Més enllà de quantificar una realitat d’exclusió social que es viu als carrers de la ciutat, el ‘Recompte Badalona 2016’ és la primera activitat conjunta en aquest àmbit que faran entitats socials, administració local i associacions de veïns de Badalona. La intenció és que sigui un punt de partida per treballar un projecte comú i col·laboratiu, que doni respostes a la situació de les persones que pernocten al carrer i les problemàtiques vinculades que se’n deriven.

La voluntat és que aquest grup de treball que s’ha format, tingui continuïtat i es converteixi en una taula de diagnosi i propostes a favor de les persones en situació d’exclusió social severa i sense llar. D’altra banda, es vol que el recompte de persones que dormen al ras a Badalona també sigui una eina de sensibilització de la ciutadania envers aquest fenomen.

Participació de persones voluntàries al recompte

El recompte de persones sense sostre el portaran terme membres de les entitats que organitzen l’acció, però també es demana la participació de persones voluntàries per poder arribar a tota la ciutat. Aquests voluntaris formaran part dels equips tècnics que pentinaran la ciutat per comptar les persones que pernocten al carrer.

Per participar com a voluntari o voluntària al recompte cal apuntar-se en la següent pàgina web: http://recomptebadalona.llefia.org. També es pot trucar al telèfon 93 399 46 02 (Fundació Llegat Roca i Pi) o a alguna de les entitats organitzadores, abans esmentades.

Quan es farà el recompte?

El recompte de les persones que dormen al ras a la ciutat es farà de les 12 de la nit a les 2 de la matinada. Tots els participants es trobaran al centre de la Fundació Acollida i Esperanza a Can Banús (carrer de Muntaner, sense número) a les 21. 30 hores, per compartir les darreres instruccions i distribuir els grups que es repartiran pels diferents barris de Badalona.

Seguiment del recompte per part dels mitjans de comunicació

Els mitjans de comunicació podran acompanyar a partir de les 21.30 hores i durant el recompte un dels equips que recorrerà un sector de la ciutat, sense interferir en la dinàmica de l’activitat. Els mitjans podran recollir testimonis tant dels organitzadors com dels voluntaris que així ho vulguin.

 

 

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala