Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 10 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - - 15/9/2010

Badalona acull l'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom"
- La mostra, que s'inaugura el 20 de setembre, es podrà visitar fins al 20 de novembre

La mostra "Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom" es pot visitar del 20 de setembre fins el 20 de novembre a l'Espai Betúlia.Avui s’ha presentat l’exposició produïda per l’Espai Betúlia “Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom” que es podrà veure al mateix Espai Betúlia de Badalona (carrer d’Enric Borràs, 43-47) des del dilluns 20 de setembre al dissabte 20 de novembre. L’acte ha comptat amb la presència del regidor de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta, de la comissària de l’exposició, Ester Franquesa, i de la responsable de l’Espai Betúlia, Isabel Graña.

“Pompeu Fabra. Una llengua per a tot i per a tothom” pretén recordar la personalitat d’una figura clau per al país que va viure a Badalona en la seva època de màxima productivitat com a filòleg.

La mostra ressalta la importància del personatge on, a més de reflectir la seva vivència humana, pretén acostar-se al vessant científic de Fabra a la tasca ingent per aconseguir fer del català una llengua moderna i útil en qualsevol dels registres habituals: el col·loquial, el científic, el periodístic, etc.

L’exposició ha estat concebuda com un itinerari vital que recorre la vida de Pompeu Fabra i destaca, en cada moment, els llocs i els esdeveniments més importants de la seva peripècia vital i professional, així com el context històric i social en què es produeixen els fets.

Segons el regidor de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Cultural del consistori badaloní, Mateu Chalmeta, “aquesta no és una exposició més” i ha destacat “la importància que té Pompeu Fabra en la cultura catalana per la seva tasca que va fer”.

La mostra, que es podrà veure fins al 20 de novembre, de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 20.30 hores, i dissabtes de 10 a 14 hores,comptarà amb les següents activitats complementàries:

Dilluns 20 de setembre, a les 19 hores

Inauguració

 

Dimarts 28 de setembre, a les 19.30h

Visita guiada

Realitzada per la comissària de l’exposició, Ester Franquesa

 

Dimarts 5 d’octubre, a les 19.30 hores

Xerrada “Abracafabra (La química dels mots)”

A càrrec de Màrius Serra

 

Dimecres 13 d’octubre, a les 18.30 hores i dissabte 13 de novembre, a les 11 hores

Itinerari Pompeu Fabra a Badalona

Per Joan Soler Amigó i Coloma Lleal

(Cal inscripció prèvia a l’Espai Betúlia)

 

Visites guiades per a alumnes de secundària

(Cal inscripció prèvia)


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala