Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 15 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 21/4/2016

L’Ajuntament de Sant Adrià prioritza la inserció laboral dels col·lectius amb més dificultats
- • La previsió de dotació de les polítiques d’ocupació per a aquest any és aproximadament de 1.300.000 euros

La regidora de Promoció Econòmica, Filo Cañete, ha presentat als mitjans de comunicació les línies estratègiques de la política d’ocupació de l’equip de Govern per a aquesta legislatura. Es tracta de tot un seguit de programes i actuacions que, com ha destacat la regidora, tenen com a objectiu prioritari “afavorir la inserció en el mercat laboral de les persones amb més dificultats d’accés”. Així doncs, joves, majors de 45 anys, persones aturades de llarga durada i dones monoparentals són els col·lectius a qui principalment es destinaran tant els plans d’ocupació com els programes que treballen directament la inserció en el mercat laboral.

Sota el lema “Treballem per la teva feina”, les actuacions segueixen dues línies: d’una banda, les adreçades a aquests col•lectius amb problemes per accedir al mercat de treball; d’altra banda, les dirigides als agents creadors d’ocupació com ara emprenedors, autònoms i empresaris. La previsió de dotació de les polítiques d’ocupació per a aquest any està al voltant de 1.300.000 €

Programes per a col·lectius vulnerables

Entre els programes adreçats als col·lectius vulnerables cal destacar-ne dos per la seva singularitat i per ser pioners: un adreçat a dones monoparentals i un altre adreçat a majors de 45 anys.:

El Pla d’ocupació “Dones monoparentals” és un programa pilot de l’Ajuntament sense cap referent a l’àrea metropolitana, que compta amb ajut econòmic de l’AMB i que es posarà en marxa el proper 3 de maig. Hi participaran 7 dones amb fills a càrrec i també una cuidadora. Les 7 dones desenvoluparan tasques de manteniment de la via pública, rebran formació i en aquesta línia portaran a terme un curs de control d’accessos que les qualificarà per donar suport en tasques d’atenció al públic tant en espais municipals com en centres escolars públics. La cuidadora tindrà a càrrec els infants mentre les mares estan treballant. Amb aquest programa s’aconsegueixen tres fites: contractació laboral (de 6 mesos), conciliació familiar i millora de l’ocupabilitat.

L’Ajuntament ha sol·licitat a la Diputació finançament per posar en marxa un programa també pioner que té com a objectiu la inserció laboral de 15 persones majors de 45 anys. El programa treballarà de manera intensiva la motivació de les persones participants i posarà al seu abast un dispositiu intens d’orientació, assessorament i prospecció d’empreses per a la recerca activa de feina.

D’altra banda, estan en marxa dos plans d’ocupació (PO) adreçats prioritàriament a persones aturades de llarga durada: en primer lloc, un Pla d’ocupació finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en què participen 14 persones (7 auxiliars administratius i 7 peons) que finalitzarà al maig. Dos dels participants pertanyen al projecte Àngels, un programa a través del qual es fan petits arranjaments als habitatges de persones en risc d’exclusió i per tant millora la seva qualitat de vida i que també beneficia als treballadors participants en el programa perquè amb la pràctica augmenten la seva qualificació professional; el segon és un Pla d’ocupació en l’àmbit de la Llei de barris, actualment en marxa amb 10 persones (peons i oficials).

S’han tornat a desenvolupar programes per a joves en el marc de Garantia Juvenil del SOC: Fem Ocupació i Joves per a l’Ocupació, que ofereixen un contracte de 6 mesos a més de qualificació, orientació i inserció laboral per a aquest col·lectiu.

Al maig s’iniciarà també el procés de selecció de 25 persones per a un altre Pla d’ocupació, cofinançat amb la Diputació, que començarà al setembre (13 peons, 3 oficials, 2 agents cívics, 5 administratius i 2 tècnics). La metodologia d’aquest Pla és un referent en el món municipal. Amb l’objectiu de promoure la transparència i la igualtat d’oportunitats, la legislatura passada l’Ajuntament va instaurar un procés de selecció per sorteig públic en els casos de perfils que no requereixen qualificació.

Programes adreçats a empreses, emprenedors i autònoms

La convocatòria de programes cofinançats per l’AMB per a aquesta legislatura es concreta en tres línies de treball:

En primer lloc, el Programa de suport a la contractació a les empreses que es posa en marxa per segona vegada. Aquest programa consisteix a subvencionar directament les empreses de l’àrea metropolitana que contractin persones aturades del municipi durant 6 o 12 mesos. En la primera edició els resultats van ser molt positius, un 60% dels contractes van tenir continuïtat (molts d’ells indefinits) i a més l’Ajuntament ha reforçat la col·laboració amb moltes empreses que han participat també en la borsa de treball, han ofert estades de pràctiques i han participat en altres programes d’inserció. Fruit d’aquesta col·laboració, les ofertes de la borsa de treball de l’Ajuntament han augmentat considerablement i el nivell d’inserció és 5 punts superior a anys anteriors (35%).

En segon lloc, el Programa de suport als autònoms i emprenedors, una iniciativa nova que encara s’està acabant de dissenyar però que tindria com a objectiu ajudar en les despeses relacionades amb l’obertura d’un nou negoci (taxes d’obres, llicències d’activitat, etc.).

En tercer lloc, els plans d’ocupació amb dos perfils: el primer serà un perfil tècnic que reforçarà l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament en l’execució de les dues línies anteriors (de suport a la contractació a les empreses i de suport als autònoms i emprenedors) ja que és necessari fer un seguiment molt exhaustiu i d’acompanyament de les empreses i els emprenedors; el segon perfil estarà orientat a reforçar el servei a la Via Pública.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala