Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dijous, 28 de Maig de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 9/4/2016

El govern vol recuperar com a platja la zona limítrofa entre Badalona i Montgat
- La voluntat és impulsar un projecte de recuperació ambiental del litoral i de descontaminació d’aquest tram

La restitució com a platja de la zona limítrofa entre Badalona i Montgat va ser el principal tema que es va tractar en el decurs de la reunió mantinguda aquesta setmana pel segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, amb els responsables de la Demarcació de Costes de Catalunya del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. També es va parlar de la recuperació del tram de platja situat a l’altre extrem del municipi, a tocar de Sant Adrià de Besòs.

Durant la trobada celebrada aquest dimecres a l’edifici municipal El Viver, la Demarcació de Costes va posar a disposició de l’Ajuntament un estudi d’alternatives per a la restitució com a platja de la zona limítrofa entre Badalona i Montgat. Aquest estudi, que és de l’any 2010, també inclou la zona ocupada antigament per Explosivos Río Tinto en el terme municipal de Montgat. Es tracta d’un projecte de recuperació ambiental del litoral ja que a més de recuperar la platja serà necessari descontaminar aquesta zona a causa del seu antic ús industrial.

Aquest tram del litoral badaloní, que havia estat ocupat per indústries com Casamitjana Mensa (Lleixiu El conejo), és propietat actualment de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El regidor Àlex Mañas ha mostrat la voluntat del govern de reunir-se amb l’AMB per avançar en una proposta de recuperació i descontaminació d’aquest tram de costa de Badalona.

El regidor Àlex Mañas s’ha reunit amb representants de la Demarcació de Costes de Catalunya del Ministeri de d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Foto: Comunicació BDN

Recuperació del tram de platja a tocar de Sant Adrià de Besòs

Durant la reunió, la cap de la Demarcació de Costes va posar en coneixement dels responsables municipals que s’està treballant un projecte de recuperació i estabilització de la platja que hi ha entre Badalona i Sant Adrià de Besòs. Aquest projecte formaria part de la transformació de la zona un cop desmantellada la central tèrmica i ha d’incloure també la platja de La Mora. El Consorci del Besòs, del que properament Badalona en formarà part, és l’organisme que coordina aquesta actuació.

D’altra banda, el govern municipal ha demanat la col·laboració de la Demarcació de Costes per poder retirar restes, tant d’antigues instal·lacions, com de materials contaminants que puguin aparèixer al litoral badaloní.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala