Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dilluns, 24 de Febrer de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Pallarès - Sant Adrià de Besòs - 11/9/2010

Sant Adrià commemora l’Onze de Setembre
- Davant del Monument al President Lluís Companys


La Coral de Sant Adrià ha cantat "Els Segadors"

 

Com cada any, la ciutadania adrianenca ha sortit al carrer a celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Entitats, institucions i partits polítics han acudit aquest matí a l’ofrena floral davant del Monument al President Lluís Companys. La participació de les associacions ha estat particularment significativa, amb un total de 48 entitats locals i regionals i de tots els grups polítics municipals.

Desprès de l’ofrena han tingut lloc els parlaments, a càrrec de l’alcalde adrianenc Jesús María Canga, i del mestre i músic de la ciutat, Joan Palet i Dalmases, alhora membre de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. Canga ha fet referència a la Diada com “un dia per posar de manifest la nostra identitat” i ha declarat Sant Adrià com “un exemple de la importància de la societat civil”. També ha fet referència al tema de l’Estatut i la crisi, un context en el que els ciutadans i ciutadanes “hem d’estar més units que mai”.

Per la seva banda, Joan Palet ha fet un repàs històric del que va comportar l’11 de setembre de 1714, posant de manifest les prohibicions que la música i tots els aspectes de la societat civil van patir des d’ençà. Palet ha ofert un discurs clar i ferm, amb reflexions personals i crítiques cap al govern central. “Si fem tanta nosa a Espanya, per què no ens fan fora d’una vegada?”, esmenta Palet durant el seu parlament. “Amb un granet de sorra d’aquí i un granet de sorra d’allà, farem una Catalunya forta”.

Desprès dels discursos, la Coral de Sant Adrià ha cantat en directe “Els Segadors”, l’himne nacional de Catalunya. L’acte ha finalitzat amb l’actuació dels castellers de Terrassa.

 

Galería d'imatges:

Sant Adrià commemora l’Onze de Setembre. - Foto: Montse PallarèsEls gegants de Sant Adrià han estat presents durant tot l'acte. - Foto: Montse PallarèsMohammed Amanchicha, president de l'associació Cat-Arif, juntament amb altres membres de l'entitat. - Foto: Montse PallarèsConxita Rocabayera, al capdavant del Club Unesco Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsMembres de la Plataforma per la Conservació de les Tres Xemeneies. - Foto: Montse PallarèsPepita Caparà, presidenta de l'associació de Vídues de Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsPuri Frías, presidenta de DISFISA, junt amb altres membres de l'associació. - Foto: Montse PallarèsDones del Futur. - Foto: Montse PallarèsL'Associació de Veïns de Sant Joan Baptista. - Foto: Montse PallarèsAgrupament Escolta i Guia de Sant Adrià. - Foto: Montse PallarèsL'alacalde adrianenc, Jesús María Canga, durant el parlament, acompanyat pels membres de l'equip de govern i grups municipals. - Foto: Montse PallarèsJoan Palet i Dalmases, durant el seu discurs com a representant de la societat civil  adrianenca. - Foto: Montse PallarèsActuació dels Castellers de Terrassa. - Foto: Montse PallarèsEl monument al president Lluís Companys, amb les ofrenes florals d'entitats i partits polítics. - Foto: Montse PallarèsHas d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala