Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 15 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 5/3/2016

Miguel Poveda ha estat nomenat Fill Predilecte de Badalona
- Ha manifestat que “Badalona és una ciutat acollidora i generosa. Ho va ser amb la meva família i ho ha estat també amb mi”

El ‘cantaor’ Miguel Poveda ha estat nomenat aquest vespre oficialment Fill Predilecte de Badalona en el decurs d’un acte que ha tingut lloc al Teatre Zorrilla. L’acte de nomenament, que portava per nom “Badalona a Miguel Poveda”, ha estat un homenatge ciutadà al ‘cantaor’ impregnat de moments que han recollit la seva sensibilitat artística. En tot moment, els assistents al Teatre Zorrilla han mostrat el seu afecte i estimació cap a Miguel Poveda.

L’acord de nominar Miguel Poveda com a Fill Predilecte de Badalona va ser aprovat per unanimitat pel Ple de l’Ajuntament de Badalona el passat 23 de febrer, en reconeixement a la seva extensa i brillant trajectòria professional i personal i per portar amb orgull el nom de Badalona arreu del món. La proposta de nomenar Miguel Poveda Fill Predilecte de Badalona va venir del Centro Andaluz Tertulia Flamenca de Badalona.

Acte ciutadà al Teatre Zorrilla

Miguel Poveda ha entrat a les 19.30 hores a la platea del Teatre Zorrilla acompanyat per l’alcaldessa. I aquí ha començat un acte amb un caràcter eminentment ciutadà, de reconeixement popular de tota la ciutadania de Badalona personificada en una àmplia representació de les entitats de la ciutat.

Durant poc més d’una hora i presentat per la periodista badalonina Lídia Heredia, l’acte ha emfatitzat els principals mèrits de la personalitat i de la trajectòria artística de Poveda que acrediten aquest nomenament com a Fill Predilecte de Badalona. Ha comptat amb la intervenció de l’entitat Tertulia Flamenca de Badalona, on va néixer artísticament Miguel Poveda, i ha buscat l’essència de la figura de l’artista.

El moment culminant de l’acte ha estat quan l’alcaldessa Dolors Sabater, acompanyada dels presidents de tots els Grups Municipals de l’Ajuntament, ha lliurat Miguel Poveda el diploma del seu nomenament com a Fill Predilecte de Badalona i uns botons de puny amb l’escut de Badalona com a obsequi distintiu de la celebració.

L’alcaldessa Dolors Sabater ha dit de Miguel Poveda que és “un home valent que ha alçat la veu sempre que ha calgut davant el que considerava injust”. Foto: Comunicació BDN

Adreçant-se a Miguel Poveda, l’alcaldessa Dolors Sabater ha dit: “Ets per sobre de tot un home compromès amb la teva gent. Un home humil, solidari, treballador. Un home valent que has alçat la veu sempre que ha calgut davant el que consideraves injust”. “Avui en dia, el flamenc no es pot entendre sense la teva aportació. Tu ets molt més que un gran professional que has actuat arreu i has rebut els més grans honors i reconeixements”, ha afegit.

Miguel Poveda s’ha mostrat en tot moment emocionat pel nomenament i ha recordat la seva infantesa, adolescència i joventut a Badalona, fent especial esment als seus origens a la Tertulia Flamenca de Badalona. Els agraïments han anat adreçats a tots aquells que l’han ajudat a arribar fins a aquí, i molt especialment a la seva família. Miguel Poveda ha dit que Badalona “és una ciutat acollidora i generosa. Ho va ser amb la meva família quan va venir, i ho ha estat amb mi quan vivia aquí i també ara quan vinc sovint a veure la meva família i els meus amics”.

Dos dels moments emotius de la nit els han protagonitzat Joan Manuel Serrat i Carmen Linares, dues personalitats molt rellevants del món de la música, amb una significativa relació personal i artística amb Miguel Poveda.

Durant l’acte s’han projectat dues parts seleccionades del documental 13.Poveda, dirigit per Paco Ortiz, que il·lustren la seva relació amb Badalona, els seus inicis artístics a les penyes flamenques, la seva revelació al Festival Nacional del Cante de las Minas de la Unión a Múrcia i, a partir d’aquí, la seva brillant carrera internacional.

Signatura en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament

Prèviament a l’acte ciutadà al Teatre Zorrilla, Miguel Poveda, acompanyat de la seva família, ha estat rebut al Saló de Plens de l’Ajuntament de Badalona per l’alcaldessa de la ciutat, Dolors Sabater i els presidents de tots els Grups Municipals. Allà ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament.

Després, Miguel Poveda ha anat a peu des de la Casa de la Vila fins al Teatre Zorrilla, passant per la plaça de la Vila, el carrer de Mar i el carrer de Canonge Baranera. Diverses botigues d’aquest emblemàtic eix comercial badaloní han decorat especialment els seus aparadors com a homenatge a Poveda. Durant la passejada, Miguel Poveda ha rebut l’afecte i l’estimació dels badalonins i badalonines amb els que s’ha creuat pel carrer.

Miguel Poveda, de Badalona al món

Miguel Ángel Poveda León té 43 anys. La seva infància, adolescència i els primers anys de joventut van transcorre entre els barris de Bufalà i Lloreda de Badalona.

Va començar a cantar als 15 anys a les penyes flamenques de Badalona i després de Catalunya. L’any 1993 inicia la seva carrera com a profesional, després de guanyar el Premio Lámpara Minera (el més preuat del món flamenc) i tres premis més en les modalitats de La Soleá, La Cartagenera y La Malagueña en el Festival Nacional del Cante de las Minas de La Unión (Murcia).

Ha participat en els principals festivals de música nacionals i internacionals, cantant en auditoris com l’Odeón de París, el Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid, el Carnegie Hall y el Lincoln Center de Nueva York, el Wiener Koncerthaus de Viena, el Teatro Colón de Buenos Aires, el Auditorium Parco della Musica de Roma, el Sadler’s Wells de Londres, el Maestranza de Sevilla.

La seva discografia és extensa. També ha col·laborat amb artistes com Enrique Morente, Carmen Linares, Paco de Lucía, Manolo Sanlúcar, Joan Manuel Serrat, Santiago Auserón, Israel Galván, Eva Yerbabuena, Manuela Carrasco, Raphael, Isabel Pantoja, Martirio, Rodolfo Mederos, Tomatito, Antonio Carmona, Pasión Vega, Matilde Coral, Giovanni Hidalgo, Maria del Mar Bonet, Mariza, Pedro Guerra, Alberto Iglesias, Chavela Vargas, Manuel Carrasco, Josemi Carmona, María Dolores Pradera, Alejandro Sanz y molts altres músics i intérprets.

També ha participat en diferents pel·lícules, com a actor a “La teta y la luna” de Bigas Luna, i amb intervencions musicals amb Carlos Saura, Nicolas Klotz i Pedro Almodóvar.

Miguel Ángel Poveda és el quart fill predilecte que té Badalona. Els altres tres són l’historiador i arqueòleg Joaquim Font i Cussó, descobridor de la ciutat romana de Baetulo i de la Venus de Badalona; el farmacèutic i alcalde de Badalona entre els anys 1940-1945 Salvador Serentill i Costa, ambdós nomenats el segle passat; i la nedadora Mireia Belmonte García, que ho va ser l’any passat.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala