Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimecres, 12 d'Agost de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 3/9/2010

Santa Coloma comença la seva Festa Major
- Des d'avui fins el 6 de setembre

Cartell de Festa Major de Santa Coloma 2010, obra de Gino Robert.La ciutat de Santa Coloma ja ha començat el compte endarrere per donar la benvinguda a la seva Festa Major d’Estiu. Enguany amb més sorpreses que mai i un interessant programa organitzat per l’Ajuntament de Santa Coloma i la Comissió Municipal de Festes, on tothom trobarà el seu espai, grans i petits.

Enguany el cartell de Festa Major és obra del dissenyador Gino Rubert, l’autor de les enigmàtiques portades de la trilogia literària Millenium de l’escriptor Stieg Larsson (Can Sisteré acull una exposició del 4 al 17 de setembre, en el marc de la Festa).

El divendres 3 de setembre, a les 20.30 h amb el Pregó a la plaça de la Vila a càrrec del grup colomenc Los Barrankillos –que també tanquen Festes amb La Pegatina (dilluns 6 setembre, Plaça de la Vila, 23.00 h.) i l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, quedaran inaugurats quatre dies de festa ininterrompuda.

El mateix divendres arrenca un dels festivals de referència a nivell estatal de música independent: el FM Sintonizza (FISC) que enguany arriba a la seva cinquena edició tornant a l’escenari del Parc d’Europa (22:00 h). Els divendres es podrà veure a Los Coronas, Arizona Baby, Cápsula, Mujeres, Chema, Rey DJ i Peachy Joke. Una bona oportunitat per veure desfilar els grups més punters del panorama indi de tot el país.

També el primer dia de Festa Major arrenca la XI edició del Cortocircuit, festival de música on es podrà gaudir d’artistes locals de qualitat com Laura Jareño, Aurasis, Perfecto Desorden, Isla Fusa i Zumaqo (22.00 h, al Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar).

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon afirma que la Festa Major d’Estiu “és una gran ocasió per a fer ús i gaudir de la ciutat, dels seus espais públics a l’aire lliure –plaça de la Vila, parc d’Europa, plaça del Rellotge, entre d’altres- i dels seus equipaments municipals –Mas Fonollar, biblioteques “a la Festa”, Can Sisteré, la Central Escènica, Museu Torre Balldovina”, entre d’altres espais.

Dagoll Dagom i Els Amics de les Arts

Una altra de les sorpreses del divendres és l’espectacle retro-musical “La nit de Sant Joan” de Dagoll Dagom (divendres 3 de setembre, 22.30 h. Teatre Sagarra), de gran impacte visual i escènic. Aquest cant a la festa, al foc i a la innocència que es va estrenar fa 28 anys, torna adaptada als nous temps, amb una estructura pròxima al gènere de revista, on una sèrie de personatges viuen la seva particular nit de Sant Joan en veure acomplerts els seus desitjos més cobejats.

La festa continuarà a les 23.00 h a l’escenari central de la plaça de la Vila que serà “inaugurat” pel grup català Els Amics de les Arts, recentment guardonats amb el Disc Català de l’any i un dels grups de pop-folk creatiu i experimental del que més s’està parlant dins i fora de Catalunya. Delafé y Las Flores azules presentaran, a continuació, el seu darrer disc “Vs. las trompetas de la muerte” amb el que ompliran de hip-hop melòdic i bona sintonia la plaça de la Vila.

Dissabte 4 de setembre: lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat a Màrius Sampere i nit rumbera a la plaça de la Vila

Un dels moments emotius que ens prepara la Festa Major és l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Ciutat al poeta Màrius Sampere (dissabte 4 de setembre, 12.00 h. Sala de Plens de l’Ajuntament de Santa Coloma). L’alcaldessa li farà el lliurament d’aquest reconeixement honorífic al poeta català per considerar que la seva obra, la seva trajectòria creativa, professional i personal, així com la seva estreta vinculació a Santa Coloma de Gramenet en projectes culturals i de ciutat són importants mèrits perquè la ciutat li concedeixi tan prestigiós guardó.

Una altra cita destacada de dissabte, entre d’altres, és la nit rumbera que oferiran els Manolos i Peret a la plaça de la Vila (23.00 h). Però no és l’única proposta interessant de dissabte.

Podeu accedir al programa complet a www.gramenet.cat.

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala