Crea el teu compte
Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 16 de Juny de 2019
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 1/3/2016

Un total de 110 persones han votat aquest dissabte en el Procés Participatiu de la rambla del Gorg i el canal del Port
- Volen que els equipaments sense ús acullin una biblioteca, un centre de dia per a la gent gran, un centre cívic i un espai jove

Un total de 110 persones han participat en les votacions que aquest dissabte han tingut lloc en la primera jornada comunitària del Procés Participatiu de la Rambla del Gorg i del canal del Port. L’objectiu d’aquesta jornada ha estat que els veïns i veïnes decidissin l’ús de 4 espais destinats a equipaments i situats al voltant de la rambla del Gorg i del canal del Port, així com els noms dels nous espais urbans d’aquesta zona de la ciutat, que es proposaran a la comissió de nomenclàtor.

En conjunt, els equipaments subjectes a aquesta primera decisió superen els 3.500 metres quadrats de superficie, d’un total de 17.000 metres quadrats destinats a equipaments. En concret, els veïns han votat que els quatre equipaments previstos acullin una biblioteca (92 vots), un centre de dia per a gent gran (81 vots), un centre cívic (76 vots) i un espai jove (53 vots). La petició que hi hagués un centre de formació i emprenedora, que va obtenir 46 vots, ha quedat en llista d’espera.

En les votacions per triar els noms que es donaran als nous espais urbans hi han participat 84 persones. Les propostes escollides es faran arribar a la comissió municipal de nomenclàtor per al seu estudi i aprovació definitiva. Finalment, la proposta es portaria al Ple, que és qui l’aprovarà o la rebutjarà.

Un total de 110 persones han votat aquest dissabte en el Procés Participatiu de la rambla del Gorg i el canal del Port. Foto: Comunicació BDN

A les votacions de dissabte es va decidir que el nou carrer que neixerà amb la remodelació de l’espai que havia ocupat antigament l’estació de petita velocitat es digui carrer de Pi i Margall. Els veïns també van estar d’acord en col·locar una placa genèrica en record de les persones de Badalona mortes o desaparegudes al mar.

A les votacions es va proposar que l’estany rebi el nom de Lluisa Giró. L’espai d’una nova plaça ubicada a tocar del port portaria els noms dels mestres Maria Rosquellas i Joan Rotger. Els laterals del canal també tindrien uns noms assignats. Segons van acordar els veïns el pantalà est rebria el nom de carrer de Manuel de Solà Morales i el pantalà oest el de carrer de la Cros.

A banda de la jornada d’aquest dissabte passat, properament es convocaran sessions informatives sobre els aspectes econòmics vinculats amb el projecte de remodelació del Gorg, sobre la mobilitat a la zona i, finalment, una altra sobre aspectes mediambientals.

 

 Has d'identificar-te per escriure comentaris. Si no estàs registrat, pots fer-ho aquí
| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala