Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dimarts, 14 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- - 26/2/2016

El Departament de Governació i l’Ajuntament de Badalona acorden treballar conjuntament per fer front a la situació d’emergència habitacional
- La Generalitat reconeix el deute amb l’Ajuntament de Badalona i es compromet a començar a retornar-lo

El govern de Badalona i la consellera de Governació de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs, han mantingut aquest matí una reunió de treball a la Torre Mena, ubicada al barri de Llefià. En aquesta reunió, l’Ajuntament ha informat al Govern de la Generalitat que vol reactivar la Taula d’emergències habitacionals per la qual cosa ha demanat el suport de la conselleria de Governació, que s’ha compromès a participar-hi amb la presència de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Per part del govern han assistit a la reunió l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el primer tinent d’alcaldia, Oriol Lladó; el tercer tinent d’alcaldia, Jose Téllez, la regidora del districte del barri de Sant Roc, Fátima Taleb; i la regidora i membre del Consorci Badalona Sud, María Gallardo.

La conselleria de Governació s’ha compromès a participar activament a les reunions mensuals de la Taula d’emergències habitacionals de Badalona. També aportarà pisos del parc públic, gestionats per Governació o adquirits per tanteig, per solventar casos d’emergència habitacional ja aprovats. En darrer lloc, i en el cas que no hi hagués prou habitages, la Generalitat col·laborarà en l’aplicació dels instruments per a la cessió obligatòria d’habitatges per part de les entitats financeres.

Finalment, la Generalitat analitzarà amb els serveis socials del municipi les situacions que estiguin en major risc d’exclusió residencial. Allà es decidirà quines són les que s’incorporaran a la Taula d’emergència habitacional i es marcaran com a objectiu resoldre-ho en un termini de nou mesos.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha qualificat de “fructífera i satisfactòria” la reunió de treball amb la consellera de Governació. “El treball conjunt entre Generalitat i Ajuntament permetrà desenvolupar la Taula d’emergència habitacional i fer que el nostre objectiu polític de posar l’emergència social en primer pla ja sigui una realitat”, ha afegit. “Hem decidit coordinar les accions a fer amb els grans tenidors de pisos per fer efectiva la Llei de l’habitatge”, ha afegit.

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha afirmat que “la Generalitat estarà al costat de l’Ajuntament a l’hora d’impulsar la Taula d’emergència habitacional de Badalona”. “Hem explicat a l’alcaldessa de Badalona que hem enviat una carta als grans tenidors d’habitatges fent-los saber que tenen molts pisos buits a Badalona, i que hauran de fer cessions d’aquests pisos per donar resposta a les necessitats d’habitatge social a Badalona”, ha afegit.

El govern municipal i la consellera de Governació, Meritxell Borràs, es reuneixen a Torre Mena i decideixen desenvolupar l’administració electrònica i potenciar programes per a la cohesió social i convivència entre comunitats religioses. Foto: Comunicació BDN

Reconeixement del deute amb l’Ajuntament

En la reunió d’aquest matí, la conselleria de Governació ha reconegut a instàncies del Govern de Badalona que la Generalitat té un deute econòmic amb l’Ajuntament. La consellera s’ha compromès a fer un esforç a partir d’aquest mes de febrer per normalitzar la situació i començar a retornar-lo.

Desenvolupar l’Administració Electrònica de Badalona

L’Ajuntament ha rebut aquest matí el suport total des de la conselleria de Governació per desenvolupar l’administració electrònica a Badalona. D’aquesta manera, Badalona serà un municipi referent a Catalunya en la implantació de la Llei de la transparència i el Govern obert.

D’altra banda, Badalona serà el municipi més gran de tot Catalunya on s’aplica el programa Hèstia, que té com a objectiu facilitar l’accés dels ciutadans als serveis socials i que també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona. Gràcies a aquest programa es simplifiquen les gestions administratives per accedir als serveis socials, s’ofereix una millor qualitat als usuaris i s’aconsegueix un estalvi econòmic en la gestió dels serveis per la qual cosa es poden augmentar les inversions en serveis socials.

Finalment, l’Ajuntament rebrà el suport de la Generalitat per a implantar la Finestreta Única Empresarial. Amb aquesta finestreta, la gran majoria de les activitats empresarials es poden iniciar el dia següent de presentar una declaració responsable o bé una comunicació prèvia. D’aquesta manera es dinamitzarà l’activitat empresarial a Badalona, sobretot de les microempreses.

Cohesió social i convivència entre comunitats religioses

La Generalitat ha acceptat totes les propostes que ha presentat l’Ajuntament per fer front a la gestió de la diversitat, la cohesió social i la convivència entre comunitats religioses. Badalona ha demanat suport tècnic per capacitar membres de les diverses comunitats per desenvolupar activitats de promoció del civisme, la convivència, la relació amb l’entorn i la participació en els consells de districte.

Així mateix, la Generalitat assessorarà i donarà suport tècnic a l’Ajuntament per desenvolupar la Llei Catalana d’Espais de Culte a Badalona. També s’actualitzarà el mapa de creences i conviccions de Badalona per aconseguir un millor mapa de la diversitat religiosa de la ciutat. També es potenciaran dinàmiques de coneixement mutu.

Rehabilitació de carrers de Dalt de la Vila

L’Ajuntament i la Generalitat han acordat que tècnics especialistes de la Generalitat redactaran el projecte d’urbanització del carrer de Barcelona del barri de Dalt de la Vila. D’aquesta manera es garanteix la continuïtat dels projectes del carrer de la Costa i de la plaça de la Constitució, projectes que van ser redactats pels serveis tècnics de la secció de conservació i millora del Patrimoni.

A banda d’aquests temes, l’Ajuntament i la Generalitat també han començat a abordar altres temes d’interés comú. En aquest sentit s’han obert vies de consens per executar millores als barris de Badalona sud, amb especia incidència en polítiques públiques d’habitatge. Per aquest motiu, la visita de la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha acabat amb una visita al barri de Sant Roc.

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala