Publicitat
Publicitat
Publicitat

Dissabte, 11 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

- Sant Adrià de Besòs - 26/2/2016

Esquerra aposta per mantenir viva la memòria del Mercat dels Encants
- Presentarà al ple de dilluns una moció per a la conservació i recuperació dels antics panots que indicaven el número de parada

En la seva aposta per la recuperació de la memòria històImatge dels anys 70 dels encants al voltant del mercat d'abastaments.rica col·lectiva adrianenca, Esquerra Republicana de Sant Adrià proposarà, dilluns vinent al ple, una moció per a la conservació i la recuperació dels antics panots que, emplaçats al carrer Bogatell, indicaven el número de parada assignada a l’antic Mercat dels Encants.

En la moció que ERC portarà al ple de dilluns, es proposa la “salvació” dels pocs panots que queden encara en el carrer Bogatell, la recuperació dels mateixos, i un seguit d’accions destinades a reivindicar la memòria d’aquell antic Mercat dels Encants. En paraules del regidor Antoni Vélez, “seria del tot injustificat, i una negligència greu, construir i millorar la nostra ciutat sense conservar aquells petits elements que moltes vegades expliquen d’una forma visual i fàcil el nostre passat col·lectiu”.

La iniciativa també pretén donar valor afegit al nou mercat, i que aquest no sigui un simple edifici en el territori, si no que tingui un lligam real amb el seu passat, present i futur. En aquest sentit, la moció dels republicans contempla la creació d'un concurs fotogràfic amb la temàtica de “l’antic i el nou Mercat Municipal de Sant Adrià” en el qual es pugui treballar, des d’una perspectiva artística, la relació de l’antic i el nou mercat.

Esquerra també reclama la instal·lació d’un panell informatiu a la nova Plaça del Mercat amb imatges i una explicació de la figura dels panots i de les antigues parades al voltant del Mercat. “L’actual plaça del Mercat està buida i és molt freda, cal fer que els ciutadans se la facin seva” ha afirmat el regidor republicà Rubèn Arenas.

Per acabar, Esquerra també proposa habilitar una secció d'‘històriques’ a l’apartat d’imatges de la web, amb imatges tant de l’antic mercat com d’altres imatges històriques del fons existent a l’arxiu Isabel Rojas, amb la corresponent explicació. També s’hauria de fer referència en aquesta secció a la procedència de les imatges, i promoure la cessió per part dels ciutadans d’imatges antigues.

Imatge actual d'un dels pocs panots que romananen en l'actualitat. Foto: ERC SAB

Una història no tant llunyana

No fa tants anys, el Mercat dels Encants que avui es situa a sota de l’autopista s’havia ubicat al voltant del Mercat Municipal d’Abastaments, principalment al carrer Josep Royo i al carrer Bogatell. Amb la remodelació de tota la zona fruit del nou mercat, han anat desapareixen els vestigis dels antics panots al terra, de color porpra adrianenc, que indicaven el número de parada assignada en aquell espai.

Text: ERC SAB

 

 

 


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala