Publicitat
Publicitat
Publicitat

Diumenge, 12 de Juliol de 2020
Portada Actualitat Esports Cultura Entrevistes Opinió Videos

Montse Sáez - Sant Adrià de Besòs - 3/9/2010

«El disco-funk és el darrer estil de música popular festiva i ballable amb més qualitat»
- Se atormenta una vecina actuaran el dissabte a les 0.30 h. a la Plaça de la Vila

Prometen fer suar i ballar a tots els adrianencs i adrianenques que s’apropin al seu concert el proper dissabte, 4 de setembre, a partir de les 0.30 hores a la Plaça de la Vila. Format per onze músics, el grup barceloní “Se atormenta una vecina” vol acabar amb l’imperi del tedi i fer de la diversió la seva senya d’identitat. Amb una comunitat de més de 7.000 “veïns atormentats” a la xarxa, els seus concerts sempre aconsegueixen que ningú no pari quiet.

Pregunta. Quan va sorgir el projecte del grup “Se atormenta una vecina”? Quina és la vostra història?

Resposta. Farà uns 5 anys va sorgir la possibilitat d’organitzar el concert jove per les festes del Guinardó, ja que alguns membres del grup vivien allà i d’altres ens coneixiem de l’Escola de Música on estudiàvem. A partir d’aquí vam muntar un petit repertori amb temes que ens agradaven i es van anar incorporant membres al grup: un amic del guitarrista que cantava, el cosí del saxo que tocava la guitarra...i mica en mica la cosa va anar prenent forma."Se atormenta una vecina" actuaran el dissabte a la Plaça de la Vila.

P. Quants sou al grup i què instruments toqueu?

R. Som ni més ni menys que onze! Tenim a Charlie Discoballs als teclats, Henri Enríquez al baix, McBernie i Tolo Papassita a les guitarres, Montagutti, el Califa i Chichi Forever a la secció de vents, Glitter Pacheco a la bateria, Carlinhos Coraçao a la percussió i Alexander Testarrossa i Donald Urkijo a les veus.

P. Per què us anomeneu “Se atormenta una vecina”?

R. Doncs la veritat és que va sorgir de forma casual, però ningú recorda exactament qui i quan va proposar el nom... Hi ha diferents amics que s’atribueixen l’autoria. El que és segur és que vam trobar el nom un dia en un bar després d’un assaig...hi havia alguns amics nostres... ningú recorda qui va pronunciar el nom exactament. Coses de la nit...

P. Oficialment feu disco-funk “fiestero”. Com es pot fer entendre aquest estil sense haver escoltat la vostra música?

R. De vegades, sense haver escoltat mai un estil o un grup de música, vas a un concert no saps què passa però sense conèixer les cançons balles i vibres com el que més. Per l’energia que t’arriba de l’escenari i perquè la música s’entén i t’entra al cos. Creiem que el disco-funk és el darrer estil de música popular festiva i ballable que més qualitat musical ha tingut. I això és el que busquem, recuperar l’esperit d’una època en que la gent ballava amb una creativitat sense límits i la música ballable era molt elaborada i d’una gran qualitat.

P. Interpreteu les vostres pròpies cançons o feu versions?

R. Fins fa poc, el nostre repertori estava compost de versions i arranjament de grans temes (hits) de la música de ball. En la gira “SAUV the World” vam introduir els nostres primers temes propis “Dr. Beat” i “Don’t let it go”. Aquest any hem afegit “Golden Chusma” i “Freestyle Moving”. I anem combinant temes propis i versions.

P. Teniu una gran comunitat de “veïns atormentats” a internet. Què doneu als vostres seguidors?

R. Sempre intentem fer videos, promos divertides, algun concurs...etc. Som més de 7000! Estem molt contents de la nostra comunitat. Hi ha gent de tot arreu, fins i tot gent que mai ens ha vist en directe i s’han unit perquè els ha agradat els videos i posts que pengem a la xarxa.

P. A la gent que va als vostres concerts els dieu la “Golden Chusma”. Amb tot el carinyo del món, no?

R. Sí, amb tot el carinyo. La Golden Chusma és un concepte positiu, amb ironia és clar. Es tracta d’un moviment clandestí on els perdedors, els fracassats, els pringats... poden convertir-se en algú i ocupar un lloc en l’Olimp de la Festa! El primer pas és assumir la nostra condició d’antiherois, però després comprometre’ns a ser els Amos de la Festa. La història ens demostra que com més pringuem durant el dia, més triomfem durant la nit! Intentem fer del concert un espai on convertir al públic en “Golden Chusma” i estendre aquest corrent per tot el món.

P. Com porteu la sèrie “SAUV the world”, que es pot veure el trailer a la vostre pàgina web?

R. “SAUV the world” va ser el lema de l’anterior temporada. Va funcionar molt bé i creiem que vam complir la nostra missió: salvar el planeta de l’Imperi del Tedi. Ara estem immersos en la Golden Chusma Tour, podeu veure el primer video sobre “la Golden” al canal “SAUVideos” de youtube...

P. És molt difícil dedicar-se a la música de forma no professional?

R. Això ho hauràs de preguntar a aquells que es dediquen a la música no professionalment, ja que en SAUV ens hi dediquem a temps complert amb aquest i altres projectes, donant classes, ampliant la nostra formació com a músics...etc. Només dos de nosaltres tenen un treball “fora de la música” així que el que podem dir és que viure professionalment de la música no és cosa fàcil. Cal “pluriemplear-se” i ser molt tossut.

P. Penseu gravar algun disc en el futur o millor dedicar les vostres energies als directes?

R. Sí, és una idea que ens ronda pel cap des de fa temps i estem decidits a fer-la realitat. Els discs avui en dia tenen un sentit més “fotogràfic” que comercial. És una manera de plasmar el treball del grup fins a la data en que el graves. També és una forma de promoció i de donar cabuda a temes propis. Per descomptat que SAUV és, ha estat i serà un grup de directe, si és que existeix tal cosa.

P. Per últim, què es trobarà la gent de Sant Adrià que s’apropi a la Plaça de la Vila per veure el vostre concert el proper dissabte 4 de setembre?

R. Doncs es trobarà a onze tipus disposats a muntar una festa memorable a Sant Adrià. Una “big Party” en honor a la Golden Chusma. Que vinguin disposats a suar!


| Edició impresa pdf | Edició impresa Online | Tarifes publicitaries | Grupo Area 96 | eltemps 1996-2014 © Àrea Besòs | Tots els drets reservats.


C/ Besòs, nº 7 - Sant Adrià de Besòs - Barcelona (Spain) C.P. 08930 Tel. 93 462 18 63
Gerencia: Jose M. Pulido | Dpto. Comercial: José Alcalá | Producción: Montse Saez | Administración | Web master: Jose Mejías | Informática: Pedro Santos | Publicidad: Jose ALcala